Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών των ΚΕΠ κατά την τελευταία πενταετία. Μελέτη περίπτωσης: τα ΚΕΠ του Δήμου Γαλατσίου - Πλιάνος, Γεώργιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Κατά τα τελευταία έτη και ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του covid-19, κατέστη επιτακτική αναγκαιότητα η επιτάχυνση των διαδικασιών εκσυγχρονισμού και ψηφιακού μετασχηματισμού των Δημόσιων Υπηρεσιών. Ο θεσμός των ΚΕΠ από την έναρξη της λειτουργίας του, στα πρότυπα των Υπηρεσιών Μιας Στάσης(One Stop Shop), είχε σημαντική συμβολή στην άσκηση υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Δημόσιας Διοίκησης και την καλύτερη απόδοση και αποτελεσματικότητα του Δημόσιου Τομέα. Στην παρούσα διατριβή, μετά την αρχική ανάλυση του θεσμικού πλαισίου των ΚΕΠ που έχει κατοχυρωθεί νομοθετικά από το 2002 και την εξέταση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) που αξιοποιήθηκαν, γίνεται μια εμπειρική αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών με εστίαση στις δράσεις κοινωνικής πολιτικής οι οποίες υλοποιούνται μέσω των ΚΕΠ. Αναλύεται πως έγινε η προσπάθεια μείωσης της γραφειοκρατίας μέσω των απλουστευμένων διοικητικών διαδικασιών και περιγράφονται οι καινοτομίες που εισήχθησαν στην εξυπηρέτηση των πολιτών μετά την εκδήλωση του covid-19. Μέσω της διερεύνησης με το συνδυασμό ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων από τα ΚΕΠ του Δήμου Γαλατσίου και των συμπερασμάτων που προκύπτουν από τη στατιστική ανάλυση, γίνεται αποτίμηση για το αν την τελευταία πενταετία η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών των ΚΕΠ παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και αν η πεποίθηση που έχουν οι πολίτες ότι είναι η καλύτερη Δημόσια Υπηρεσία εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα. Ολοκληρώνοντας την παρούσα διπλωματική εργασία, κρίθηκε απαραίτητο εκτός από την καταγραφή των συμπερασμάτων με βάση τα ευρήματα, να κατατεθούν προτάσεις που μπορούν να συμβάλουν στην μετεξέλιξη των ΚΕΠ σε Κέντρα Ολοκληρωμένων Συναλλαγών.
The quality of services provided by τhe citizen’s service centre during the last five years. case study: citizen’s service centre of Galatsi municipality
Keywords: Δημόσια διοίκηση--Ελλάδα; Ηλεκτρονική διακυβέρνηση; Κοινωνική πολιτική--Ελλάδα; Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών; Γραφειοκρατία; Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών; Ποιότητα Υπηρεσιών; Πιστοποιημένες Διαδικασίες; Πλήθος Διεκπεραιωμένων Υποθέσεων; Ικανοποίηση Πολιτών