Παράγοντες υποκίνησης εργαζομένων στους ΟΤΑ - Κατσούπα, Γεωργία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Η παρακίνηση των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες βελτίωσης της απόδοσης των εργαζομένων, ο οποίος χρίζει ουσιαστικής μελέτης και έρευνας. Η παρούσα εργασία δημιουργήθηκε στα πλαίσια της διπλωματικής μου εργασίας για τα κίνητρα παρακίνησης των εργαζομένων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ). Στην εργασία αυτή θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τους παράγοντες που παρακινούν τους εργαζομένους να είναι πιο αποδοτικοί. Ιδιαίτερη σημασία έχει και η ανάλυση του μισθού, σε σχέση με την εργασία που αποδίδει κάποιος στον Δημόσιο τομέα. Η εργασία αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος (θεωρητικά στοιχεία) αποτελείται από τέσσερα κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται η έννοια και η σημασία της παρακίνησης και στο δεύτερο κεφάλαιο οι πιο διαδεδομένες θεωρίες παρακίνησης. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται ορισμένα γενικά στοιχεία για τα κίνητρα. Τέλος, το τέταρτο κεφάλαιο, αναφέρεται στο γενικό εννοιολογικό πλαίσιο και τη διαχρονική εξέλιξη των ΟΤΑ. Το δεύτερο μέρος (εμπειρικό μέρος) περιλαμβάνει τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την επεξεργασία των 106 ερωτηματολογίων. Από τις απαντήσεις που δόθηκαν, θα συμπεράνουμε το βαθμό στον οποίο οι ΟΤΑ παρέχουν ορισμένες ανταμοιβές στους εργαζομένους. Παράλληλα θα διεξαχθούν συμπεράσματα για το κατά πόσο οι εργαζόμενοι θεωρούν σημαντικά ορισμένα κίνητρα για την παρακίνησή τους.
Motivating factors for employees’ working in Local Government Organizations
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Εργασία και εργαζόμενοι--Ελλάδα; Παρακίνηση; Κίνητρα; Αμοιβή; Αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα; Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης