Aνάπτυξη επιχειρησιακού πλάνου πρωτάθλημα αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών στην ελλάδα - Καλλίτσης, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Σε αυτή την Διπλωματική Εργασία γίνεται Ανάπτυξη του Επιχειρησιακού Πλάνου για ένα νέο πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Ανδρών-Γυναικών στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της ΕΦΟΑ. Παρουσιάζεται ο ορισμός του Αθλητικού Προϊόντος, η ιστορία του Αθλητικού Marketing σε συντομία τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα και οι Διεθνείς Αθλητικές Τάσεις για την δημιουργία νέων αθλητικών προιόντων. Παρατίθεται Ερωτηματολόγιο για έρευνα της αγοράς στα πλαίσια δημιουργίας ενός νέου αθλητικού event. Στην συνέχεια γίνεται η περιγραφή του νέου εγχειρήματος ως αρχική ιδέα και περιγράφεται η ανάγκη που καλύπτει. Παρατίθεται το Μακροοικονομικό (PEST Analysis) και το Αθλητικό περιβάλλον (SWOT Analysis) και επιχειρείται να εκτιμηθεί το δυναμικό της Ελληνικής Αγοράς για το περιγραφόμενο αθλητικό γεγονός. Στην συνέχεια παρουσιάζεται ο Στρατηγικός Σχεδιασμός δηλαδή το positioning , το USP και οι παράγοντες επιτυχίας του νέου τενιστικού γεγονότος. Το MASTER PLAN περιλαμβάνει Στρατηγικό Σχεδιασμό του προϊόντος, της τιμής εγγραφής αθλητών στους αγώνες, της επικοινωνίας και η Στρατηγική Διαχείρισης Προσωπικού. Επιπρόσθετα παρουσιάζεται η Στρατηγική Χορηγιών που περιλαμβάνει τα κριτήρια αξιολόγησης των πιθανών χορηγών, την τελική λίστα των χορηγών, την χορηγική πρόταση και την επιστολή που θα απευθύνει η οργανωτική επιτροπή προς τις υποψήφιες για χορηγία εταιρείες. Οι υποψήφιοι χορηγοί έχουν προκύψει μετά από αξιολόγηση κατά Linkert. Στην συνέχεια παρουσιάζεται ο Προϋπολογισμός του αθλητικού γεγονότος και τελειώνοντας διατυπώνεται ένα Ερωτηματολόγιο μελέτης της ικανοποίησης των αθλητών που συμμετείχαν στην διοργάνωση.
Developoment of a Tennis Championship Bussiness Plan Men-Women in Greece
Keywords: Αθλητισμός - Μάρκετινγκ; Αθλητική χορηγία; Στρατηγικός σχεδιασμός - Διοίκηση και οργάνωση; Αθλητικές διοργανώσεις; Τένις; Sports - Marketing; Sports sponsorship; Strategic planning - Management; Sports tournaments; Tennis; Τένις; Στρατηγικός Σχεδιασμός Τουρνουά; Αθλητική Χορηγία; Τουρνουά ΕΦΟΑ; Ερωτηματολόγιο; Tennis; Strategic Tournament Planning; Sports Sponsorship; EFOA Tournament; Questionnaire