Κλινική διακυβέρνηση σε Αγγλία Αυστραλία και εφαρμογή της σε ένα επαρχιακό νοσοκομείο στην Ελλάδα - Παρασκευόπουλος, Θεόδωρος-Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Κλινική διακυβέρνηση είναι το σύστημα μέσω του οποίου οι Εθνικοί Οργανισμοί Υγείας είναι υπεύθυνοι για τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών τους και τη διασφάλιση υψηλών προτύπων περίθαλψης δημιουργώντας ένα περιβάλλον στο οποίο θα ανθίσει η κλινική αριστεία.(Υπουργείο Υγείας Αγγλίας ) Η Αυστραλία και η Αγγλία ήταν οι πρώτες χώρες που δημιούργησαν ένα σύστημα δράσεων κλινικής διακυβέρνησης με στόχο τη διασφάλιση και τη βελτίωση της ποιότητας της υγείας. Μελετώντας τις θεωρητικά μέσα από νομοθεσία, πρότυπα και επιστημονικά άρθρα, θα προσπαθήσω να απαντήσω στο ερευνητικό ερώτημα εάν ένα τέτοιο κλινικό πλαίσιο μπορεί να επιτευχθεί στην Ελλάδα με επικέντρωση σε Νοσοκομείο του δημόσιου τομέα (όχι στην πρωτοβάθμια υγεία ή τον ιδιωτικό τομέα). Μετά από αυτή τη μελέτη θα αποδειχθεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη στην αρχή ενός επίσημου σχεδίου ελέγχου της ποιότητας και των κινδύνων της δημόσιας υγείας, αλλά είναι στη σωστή κατεύθυνση για τη δημιουργία ενός πλαισίου που όχι μόνο θα διασφαλίζει τη δημόσια υγεία των πολιτών, αλλά θα βελτιωθεί επίσης με συνεχή ανατροφοδότηση ανάλογα με τις ανάγκες των πολιτών. Το κράτος, η κοινωνία και οι θεσμοί πρέπει να συνεργαστούν.
Αριθμός Εισαγωγής: 013588 cd
Keywords: Διοίκηση υπρεσιών υγείας -- Αγγλία -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Διοίκηση υπρεσιών υγείας -- Αυστραλία -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Διοίκηση υπρεσιών υγείας -- Ελλάδα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Νοσοκομεία -- Αγγλία -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Νοσοκομεία -- Αυστραλία -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Νοσοκομεία -- Ελλάδα-- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Κλινική διακυβέρνηση; Νοσοκομεία; Πρότυπα; Αυστραλία; Αγγλία; Ελλάδα; Clinical governance; Hospital; Standards; Actions; Australia; England; Greece