Ικανοποίηση Υπαλλήλων από την Εργασία τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μελέτη Περίπτωσης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας - Γερογιάννη, Γεωργία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2018)
Η παρούσα μεταπτυχιακή εργασία αποτελεί μια προσπάθεια, να διερευνήσει το εργασιακό πεδίο και να εξετάσει τις παραμέτρους, που οδηγούν τον υπάλληλο στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην απόκτηση ικανοποίησης από την εργασία που παράγει. Παρατίθεται η ποιοτική έρευνα που διεξήχθη στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, στην οποία συμμετείχαν πενήντα υπάλληλοι. Η ποιοτική έρευνα στηρίχτηκε στην συλλογή στοιχείων μέσω συνεντεύξεων στον παραπάνω αριθμό συμμετεχόντων. Ακολούθησε η παρουσίαση και η κωδικοποίηση των αποτελεσμάτων. Κατόπιν, η μεταπτυχιακή αυτή εργασία κατευθυνόμενη από την αποτίμηση των στοιχείων αυτών προβάλλει την καταστρατήγηση του κοινωνικού δικαιώματος της εργασίας. Αναφέρονται εκτενώς οι σύγχρονες μορφές εργασίας, οι οποίες αποδεικνύουν την αποδυνάμωση του συγκεκριμένου κοινωνικού δικαιώματος, το οποίο βάλλεται από τις πολιτικές επιλογές τόσο σε εθνικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι θεωρίες του Abram Maslow και του Frederick Herzberg και πως αυτές συμβάλλουν στην απόκτηση ικανοποίησης από την εργασία. Στο τελευταίο στάδιο εκθέτεται η σχέση μεταξύ της ικανοποίησης από την εργασία και των ρόλων της διοικητικής ιεραρχίας, της δημοτικής αρχής και των υπαλλήλων ως ομάδα. Συνακόλουθα προτείνονται τρόποι, οι οποίοι οδηγούν στην ύπαρξη εργασιακής ικανοποίησης.
Employees Satisfaction in Local Government - Case study of Municipality New Philadelphia-New Halkidona
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Εργασιακή ικανοποίηση; Δημόσιοι υπάλληλοι--Ελλάδα; Ικανοποίηση; Υπάλληλος; Εργασία; Τοπική Αυτοδιοίκηση; Κοινωνικό δικαίωμα