Διεθνοποίηση επιχειρήσεων την περιόδο του Covid-19 - Θωμαΐδου, Μακρίνα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Η πανδημία Covid-19 είχε σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα και στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. Oι εταιρείες αντιμετωπίζουν αυξημένα επίπεδα αβεβαιότητας, ειδικά όσον αφορά τις διεθνείς δραστηριότητές τους στην περίοδο της πανδημίας και έχουν αλλάξει το πλαίσιο για τις διασυνοριακές επιχειρήσεις. Σκοπός της μελέτης είναι να αναλύσει πώς επηρεάστηκε η διεθνοποίηση των επιχειρήσεων από την πανδημία του COVID-19 , να καθοριστούν οι πτυχές και οι συνέπειες της πανδημίας για το διεθνές εμπόριο αλλά και την διεθνή παραγωγή.
Internationalization of business in the period of Covid-19
Μ.Δ.Ε. 75
Keywords: Διεθνοποίηση επιχειρήσεων; Επιπτώσεις του Covid-19 στις επιχειρήσεις; Διεθνοποίηση επιχειρήσεων; Επιπτώσεις του Covid-19 στις επιχειρήσεις; Είδη διεθνοποίησης επιχειρήσεων; Internationalization of business; Ιmpact of covid-19 on business; Τypes of business internationalization