Διερεύνηση της στάσης των καταναλωτών αναφορικά με την χρήση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. - Αργύρη, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η εξέταση της στάσης των καταναλωτών όσον αφορά την χρήση Προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας στα πλαίσια της σύγχρονης οικονομικής πραγματικότητας, εκθέτοντας χαρακτηριστικά και παράγοντες οι οποίοι προσδιορίζουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών, τόσο αυτών που προτιμούν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας όσο κα αυτών που προτιμούν επώνυμα. Γίνεται μια προσπάθεια εκτεταμένης μελέτης της συμπεριφοράς του καταναλωτή και ανάλυσης των σημαντικότερων υποδειγμάτων συμπεριφοράς του κατά την διαδικασία λήψης των αγοραστικών αποφάσεων, καθώς επίσης παρουσιάζεται και αναλύεται η διαχρονική εξέλιξη και διείσδυση των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας τόσο στην παγκόσμια αγορά όσο και στον ελλαδικό χώρο. Η ζήτηση Προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας έχει παρουσιάσει αξιοσημείωτη αύξηση τις τελευταίες δεκαετίες, γεγονός που δίνει ερέθισμα στους ερευνητές για ενδελεχή μελέτη του φαινομένου. Κατά την συγγραφή της παρούσας διπλωματικής εργασίας αναζητείται ο εντοπισμός συσχετίσεων μεταξύ καταναλωτών και αγοραστικής συμπεριφοράς, η καταγραφή χαρακτηριστικών τα οποία συμβάλλουν και τελικά επηρεάζουν την απόφαση του καταναλωτή για τη χρήση ή μη προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και εν γένει η μελέτη εκείνων των παραγόντων που αποτελούν κρίσιμα σημεία στη διαδικασία αποδοχής ή απόρριψης των συγκεκριμένων προϊόντων.
Investigation of consumer's attitude regarding the use of private label products.
Μ.Δ.Ε. 11
Keywords: Εμπορική προώθηση; Καταναλωτής; Συμπεριφορά καταναλωτή; Καταναλωτική συμπεριφορά; Αγοραστικές συνήθειες; Διεθνής αγορά; Καταναλωτική ζήτηση; Προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας -- Έρευνα -- Ελλάδα; Προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας; Συμπεριφορά καταναλωτή; Προτιμήσεις καταναλωτή; Βαθμός ικανοποίησης καταναλωτή; Private label products; Consumer behavior; Consumer preferences; Consumer satisfaction