Τα χρηματοδοτικά εργαλεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι δυνατότητες συμβολής του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων ως χρηματοπιστωτικού φορέα - Κουλτούκης, Γεώργιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Σκοπός της εργασίας είναι η παρουσίαση των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να υλοποιούν τους σκοπούς τους όπως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία. Τα χρηματοδοτικά αυτά εργαλεία ταξινομούνται αφενός σε πηγές εσόδων (τακτικά και έκτακτα ), και αφετέρου σε πηγές χρηματοδότησης όπως είναι τα ευρωπαϊκά και εθνικά επιχειρησιακά προγράμματα ανά άξονα προτεραιότητας καθώς και τα προγράμματα χρηματοδότησης μέσω δανεισμού. Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αποτελεί την κύρια πηγή χρηματοδότησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης είτε μέσω δανεισμού είτε μέσω επιχορηγήσεων και με την εργασία αυτή παρουσιάζονται τόσο η μέχρι σήμερα συμβολή του όσο και οι δυνατότητές του ως και Αναπτυξιακός Χρηματοπιστωτικός Οργανισμός στην υπηρεσία του δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος .Μάλιστα οι ενέργειες του Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα τελευταία χρόνια το καθιστούν ως τον αδιαφιλονίκητο φορέα Περιφερειακής Ανάπτυξης της χώρας.
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Προϋπολογισμός; Έσοδα; Διοίκηση και οργάνωση; Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Ταμείο παρακαταθηκών και δανείων; Χρηματοδότηση; Προγράμματα