Η εταιρική κοινωνική ευθύνη ως στρατηγική των σύγχρονων επιχειρήσεων - Κόρρου, Ιφιγένεια (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2015)
Η εταιρική κοινωνική ευθύνη στη στρατηγική των σύγχρονων επιχειρήσεων αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της λειτουργίας τους. Αυτή η διπλωματική έχει ως στόχο την εξέταση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μέσω της παρουσίασης των διαφορετικών μορφών της, όπως και μέσω της παρουσίασης των κύριων χαρακτηριστικών της. Επίσης, διενεργείται η σύνδεση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με την λειτουργία της επιχείρησης, καθώς και η ανάλυση της μελέτης περίπτωσης και ο λόγος επιλογής της ως ερευνητικής μεθοδολογίας σε αυτή την περίπτωση. Τέλος, παρουσιάζεται η περίπτωση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, ως παράδειγμα εταιρίας που εφαρμόζει την εταιρική κοινωνική ευθύνη και γίνεται μία συζήτηση γύρω από τα συμπεράσματα.
Μ.Δ.Ε. 92
Keywords: Εταιρική ευθύνη; Μάρκετινγκ; Επιχειρήσεις; Επιχειρήσεις -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Εταιρική κοινωνική ευθύνη (ε.κ.ε,. corporate social responsibility); Βιώσιμη ανάπτυξη ( sustainable development); Δίκτυα για την Ε.Κ.Ε.; Εταιρική διακυβέρνηση (corporate governance); Επιχειρηματική ιθαγένεια (corporate citizenship); Κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις (socially responsible investing); Κοινωνικός απολογισμός (social report); Κώδικας επιχειρηματικής δεοντολογίας; Τριπλός απολογισμός (triple bottom-line); Μέτοχοι (stockholders); Συμμέτοχοι (stakeholders); Ευρωπαϊκό πολυμερές φόρουμ για την ΕΚΕ (European multistakeholder forum on csr); CRI (corporate responsibility index); Case study (Μελέτη περίπτωσης)