Στρατηγικός σχεδιασμός του επιμελητηρίου Αρκαδίας - Πετροπούλου, Σταυρούλα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2020)
Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός είναι η τέχνη της διαμόρφωσης επιχειρηματικών στρατηγικών, της εφαρμογής τους και της αξιολόγησης των επιπτώσεών τους, βάσει οργανωτικών στόχων. Δεν χρησιμοποιείται μόνο στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ως σύστημα και μέθοδος ανάπτυξης, αλλά και στους δημόσιους και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, προσδοκώντας τη δημιουργία δημόσιας αξίας. Με την εφαρμογή ενός στρατηγικού σχεδίου, δημιουργείται στον οργανισμό μια αίσθηση κατεύθυνσης, αυξάνεται η λειτουργική αποτελεσματικότητά του, αυξάνεται η κερδοφορία του, αυξάνεται η ανθεκτικότητα και η βιωσιμότητα του, στόχος είναι η ενέργεια και όχι η αντίδραση. Το υπό μελέτη αντικείμενο της παρούσας μεταπτυχιακής διατριβής είναι ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, για την διάρθρωση του οποίου ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διατυπώσεις και διαδικασίες, σύμφωνα με την ελληνική και ξένη βιβλιογραφία της οικονομικής επιστήμης. Για την διαπίστωση της υφιστάμενης κατάστασης του οργανισμού και την αναγνώριση των στρατηγικών του στόχων, ακολουθήθηκε η μέθοδος της προσωπικής συνέντευξης με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και τον Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Υποστήριξης των Επιχειρήσεων, καθώς και με τους υπαλλήλους του οργανισμού, τα πορίσματα των οποίων (συνεντεύξεων) συγκρίθηκαν με τα αποτελέσματα της έρευνας, που διεξήχθη, με δομημένο ερωτηματολόγιο σε 128 επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Μ.Δ.Ε. 270