Αξιολόγηση του νέου πλαισίου υλοποίησης δημοσίων έργων Ν.4412/2016 - Αμπατζίδου, Μαρία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Αντικείμενο της εργασίας αυτής είναι η μελέτη του Ν.4412/2016 ΦΕΚ Α΄147 για τις δημόσιες συμβάσεις έργων. Γενικά επισημαίνονται οι καινοτομίες που εισάγει σε σχέση με την παλαιότερη ισχύουσα Νομοθεσία (Ν.1418/1984, Π.$ 609/1985, Ν.3669/2008). Γίνεται μία ιστορική αναδρομή όσον αφορά την εκτέλεση των $ημοσίων Έργων στην Ελλάδα. Ειδικά η εργασία αυτή επικεντρώνεται στην διαδικασία σύναψης δημόσιας σύμβασης για έργα με προϋπολογισμούς κάτω των ορίων των Ευρωπαϊκών Οδηγιών με την διαδικασία του ανοικτού διαγωνισμού αναφέρω όλα τα στάδια του διαγωνισμού μέχρι την υπογραφή της Σύμβασης. Στο τέλος της εργασίας αυτής παρατίθεται η $ημοπράτηση ενός έργου με τις Νέες $ιατάξεις. Την εργασία την απαρτίζουν τα εξής κεφάλαια. Το Κεφάλαιο Α΄ στο οποίο γίνεται μία ιστορική αναδρομή εκτέλεσης των $ημοσίων Έργων στην Ελλάδα. Το Κεφάλαιο Β΄ το οποίο αναφέρεται γενικά στο Ν. 4412/2016. Το κεφάλαιο Γ΄ αναφέρεται στην διαδικασία σύναψης δημόσιας σύμβασης για έργα προϋπολογισμού κάτω των Ορίων και παρουσιάζεται η διαδικασία δημοπράτησης του έργου: «Κέντρου Υγείας Σιάτιστας» προϋπολογισμού 3.024.390,24 Ευρώ με Φ.Π.Α.
Public works legislation law 4412/2016
Keywords: Δημόσιες συμβάσεις--Ελλάδα; Δημόσια έργα; Δημόσια σύμβαση; Δημοπράτηση έργου