Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή (1873-1950) : Η σχέση του με τον Αϊνστάιν (1879-1955) και τους Γερμανούς Μαθηματικούς - Διαμαντόπουλος, Νικόλαος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2025)
Σκοπός της διπλωματικής αυτής εργασίας είναι η μελέτη της εμβληματικής προσωπικότητας στον τομέα των θετικών επιστημών και πιο συγκεκριμένα των Μαθηματικών, του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή. Μέσω της εργασίας αυτής πρόκειται να σκιαγραφηθεί το πορτρέτο του σπουδαίου Έλληνα μαθηματικού, ενώ θα αναλυθεί διεξοδικά τόσο η διεθνής πορεία του στον ακαδημαϊκό χώρο, όσο και η επιστημονική του δραστηριότητα και το έργο του. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη σχέση του σπουδαίου Έλληνα μαθηματικού με τον μεγάλο Άλμπερτ Αϊνστάιν και πως αυτή καθόρισε την πορεία των δύο επιστημόνων.
Keywords: Καραθεοδωρή, Κωνσταντίνος, 1873-1950; Μαθηματικοί -- Ελλάδα -- Βιογραφία; Καραθεοδωρή, Κωνσταντίνος, 1873-1950 -- Αλληλογραφία; Μαθηματικοί -- Γερμανία; Καραθεοδωρή; Αϊνστάιν; Μαθηματικά; Φυσική; Θερμοδυναμική; Γκέτινγκεν; Επιστολές; Caratheodory; Einstein; Mathematics; Physics; Thermodynamics; Göttingen; Letters