Η ενίσχυση της οικονομικής μεγέθυνσης μέσω της συμβολής της νεοφυούς επιχειρηματικότητας (start-up) - Παναγιωτοπούλου, Ελπινίκη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2019)
Αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η ερμηνεία της νεοφυούς επιχειρηματικότητας (start-up entrepreneurship) ως δραστηριότητα, ο ρόλος που διαδραματίζει στην οικονομία καθώς και τα αποτελέσματα που αποφέρει στην αναπτυξιακή πορεία μιας χώρας. Βασικές συνιστώσες για την εξέλιξη της start-up επιχειρηματικότητας, στην σημερινή εποχή αποτελούν η καινοτομία και η τεχνολογία, αφού μέσω αυτών η επιχειρηματικότητα αποτελεί αναπτυξιακό παράγοντα. Η επιχειρηματική επιτυχία είναι αποτέλεσμα των κατάλληλων ενεργειών και της προετοιμασίας ,ώστε να επιτευχθεί η σωστή εκμετάλλευση των πόρων μιας επιχείρησης και η ‘εύρεση’ εκείνων των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που θα την καταστήσουν ‘καινοτόμα’ στην αγορά. Στην συγκεκριμένη εργασία ως δείκτης μέτρησης της επιχειρηματικότητας θα χρησιμοποιηθεί η οικονομική μεγέθυνση , δείκτης που φανερώνει την απόρροια οικονομικής ανάπτυξης. Σκοπός είναι να εξεταστεί κατά πόσο το επιχειρηματικό πλαίσιο γύρω από το οποίο αναπτύσσεται η νεοφυής επιχειρηματικότητας συμβάλλει στην οικονομική μεγέθυνση των χωρών για τις οποίες γίνεται λόγος. Τα αποτελέσματα που θα αντληθούν από την εμπειρική ανάλυση, θα είναι βασισμένα στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα αφορούν την περίοδο 2008-2018.Από την ανάλυση κάθε χώρας, θα καταλήξουμε σε συμπέρασμα στο αν και κατά πόσο οι start-up επιχειρήσεις συντελούν στην οικονομική μεγέθυνση των 27 χωρών της Ε.Ε.
Μ.Δ.Ε. 305