Μέτρηση του βαθμού ικανοποίησης των εργαζομένων στον ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου - Πανόπουλος, Παύλος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2025)
Αντικείμενο της εν λόγω εργασίας αποτελεί η Μέτρηση του Βαθμού Ικανοποίησης των Εργαζομένων στον ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η εργασιακή ικανοποίηση αποτελεί ένα σύγχρονο πεδίο μελέτης πολλών επιστημών, όπως αυτής των Οικονομικών, της Ψυχολογίας, αλλά και της Κοινωνιολογίας και του Μάνατζμεντ, καθώς επηρεάζει σημαντικά την συμπεριφορά των εργαζομένων και μπορεί να συνδεθεί με την αύξηση της παραγωγικότητας και την στοχοπροσήλωση τους. Στην αρχή θα γίνει μια ανασκόπηση της εργασιακής ικανοποίησης και στην συνέχεια μέσω ενός δομημένου ερωτηματολογίου θα γίνει απόπειρα μέτρησης του Βαθμού Ικανοποίησης των Εργαζομένων στον ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μέσα από τους διαφορετικούς παράγοντες που μπορούν να την επηρεάσουν. Παράγοντες όπως τα δημογραφικά χαρακτηριστικά των εργαζομένων(φύλο, η ηλικία, η οικογενειακή κατάσταση, το μορφωτικό επίπεδο) αλλά και διαστάσεις όπως η αμοιβή το εργασιακό περιβάλλον, οι σχέσεις με τους συναδέλφους, ο φόρτος εργασίας και οι ευκαιρίες ανέλιξης κ.α..
Μ.Δ.Ε. 454
Keywords: Ικανοποίηση εργαζομένων; Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων και Έρευνας (ΕΛΚΕ) - Ελλάδα; Μέτρηση εργασίας; Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου - Ελλάδα; Job satisfaction; Special Funds and Research Account - Greece; Work measurement; University of Peloponnese - Greece; Εργασιακή ικανοποίηση; ΕΛΚΕ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου; Παράγοντες εργασιακής ικανοποίησης; Μέτρηση βαθμού ικανοποίησης; Job satisfaction; ELKE of University of Peloponnese; Job satisfaction factors; Satisfaction measurement