Ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού των ΟΤΑ Α΄Βαθμού - Φαρούπου, Κυριακή (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Στην εργασία αυτή επιχειρείται να γίνει ανάλυση μίας ειδικής κατηγορίας ιδίων εσόδων των ΟΤΑ «των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας». Τα τέλη αυτά αποτελούν τη δεύτερη πηγή εσόδων από ιδίους πόρους για τους ΟΤΑ και είναι ενδιαφέρον να αναπτυχθούν και να αναλυθούν λόγω της ιδιαιτερότητας του τέλους αυτού ως προς τον τρόπο επιβολής και είσπραξης αλλά και λόγω της σημασίας του για τα Έσοδα των ΟΤΑ. Θα γίνει παρουσίαση του Νομικού πλαισίου της ανταποδοτικότητας και της είσπραξης του τέλους ,των θεμάτων εφαρμογής που έχουν παρουσιαστεί στην τοπική αυτοδιοίκηση και τις αλλαγές που έχει επιφέρει η πανδημία covid_19. Στόχος μέσα από αυτήν την αναζήτηση και την παρουσίαση δεδομένων και οικονομικών στοιχείων είναι να εντοπιστούν οι αδυναμίες του συστήματος που έχει να κάνει με την διαχείριση ιδίων εσόδων στην τοπική αυτοδιοίκηση και μέσα από αυτές να διατυπωθούν νέες προτάσεις διαχείρισης έτσι ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα είσπραξης των τοπικών της εσόδων διασφαλίζοντας έτσι αρχικά την εμπιστοσύνη των πολιτών της και ενισχύοντας έτσι μέσω της φορολογικής αποκέντρωσης την αυτονομία και την οικονομική της αυτοτέλεια.
Lightning and Cleaning License fees from A Degree local authorities
Keywords: Τοπική Αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Δημόσια οικονομικά; Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Καθαριότητα; Έσοδα; Διαχείριση