Τοπική Αυτοδιοίκηση και τουρισμός. Το χθές, το σήμερα και το αύριο του τουρισμού, η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης ως μοχλός ανάπτυξης – ευημερίας στο Δήμο Ξάνθης δεδομένης της οικονομικής κρίσης - Τζανόγλου, Καλλιόπη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2016)
Ο τουρισμός με τη σύγχρονη του μορφή αποτελεί ένα οικονομικό και κοινωνικό φαινόμενο. Η ποιότητα του τουριστικού προϊόντος αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα της τουριστικής ανάπτυξης η οποία σχετίζεται τόσο με την τουριστική υποδομή όσο και με τον περιβάλλοντα χώρο. Τα παραπάνω εξασφαλίζονται γενικότερα από το κράτος και ειδικότερα από την τοπική αυτοδιοίκηση. Βασικό κομμάτι ευθύνης της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι οι υποδομές τόσο σε κτιριακό επίπεδο όσο και στην παροχή υπηρεσιών για την προσέλκυση των τουριστών. Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται την έννοια του τουρισμού σε συνδυασμό με τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης εστιάζοντας στο Δήμο Ξάνθης.
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Τουρισμός; Τουρισμός--Ελλάδα; Τουρισμός--Μάρκετινγκ; Τουρισμός--Διοίκηση και οργάνωση; Τουρισμός; Ανάπτυξη; Τουριστική ανάπτυξη; Δήμος Ξάνθης; Οικονομική κρίση