Ισλαμική τραπεζική: Ισλαμικές τράπεζες ενάντια στις κοινές τράπεζες: Το παράδειγμα των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων - Παπαδοπούλου, Γεωργία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2013)
Ο σκοπός της συγκεκριμένης εργασίας είναι να εξετάσει την αποδοτικότητα και βιωσιμότητα των Ισλαμικών τραπεζών κατά την χρονική περίοδο 2008-2011. Η εργασία αυτή αναφέρεται σε αυτή την πρόταση μετρώντας την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα μέσα από τη χρησιμοποίηση χρηματοοικονομικών αριθμοδεικτών. Αυτή η μελέτη έδειξε ότι οι Ισλαμικές τράπεζες είναι λιγότερο αποδοτικές από ότι οι άλλες τράπεζες και ότι όλες οι εξεταζόμενες τράπεζες προσφέρουν μικρότερη ασφάλεια στους πιστωτές της.
Μ.Δ.Ε. 23
Keywords: Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες -- Ασία; Ισλαμικές τράπεζες; Αποδοτικότητα; Βιωσιμότητα; Ασφάλεια; Ισλαμική τραπεζική; Μέση Ανατολή; Νότια Ασία; Σουδάν; Ευρώπη; Αμερική; Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα