Η λειτουργία των γραφείων τύπου στους ΟΤΑ και οι δυνατότητες προβολής και επικοινωνίας των ευρωπαϊκών και επιχειρησιακών προγραμμάτων στις τοπικές κοινωνίες - Ρίζος, Ευάγγελος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2018)
Μία από τις μεγάλες τάσεις του σύγχρονου κόσμουμας είναι βεβαίως η όλο και αυξηνόμενη εξάρτηση από την επικοινωνία τόσο σε ατομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Και αυτή η νέα κατάσταση καθιστά περισσότερο επιτακτική την ενασχόληση με την επικοινωνία όταν κανείς αποπειράται να τη διαχειριστεί. Οι βασικές αρχές που οδήγησαν στη συγγραφή της συγκεκριμένης διπλωματικής εργασίας είναι δύο: Πρώτον η επικοινωνία και ο σχεδιασμός τηνε, μπορούν μα συνδυαστούν και με αυτόν τον τρόπο η επίτευξη οργανωτικών και κοινωνικών σκοπών θα μπορούσε να προαχθεί με έναν καλύτερο τρόπο. Δεύτερον τα Γραφεία Τύπου στους ΟΤΑ θα έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στην προβολή και επικοινωνία των Ευρωπαϊκών και Ειχειρησιακών προγραμμάτων τους, όταν βασίζονται σε ένα σωμα διαθέσιμων θεωρήσεων, τις οποίες μπορούν να επιλέξουν και να τις χρησιμοποιήσουν με μία κριτιή στάση στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους. Αμέσως μετά ακολουθεί εμπειρική μελέτη ενώ τα στοιχεία της έρευνας από τους 30 μεγαλύτερους ΟΤΑ της χώρας οδήγησαν στη διεξαγωγή σημαντικών αποτελεσμάτων που αποδεικνύουν τις μεγάλες δυνατότητες προβολής και επικοινωνίας που υπάρχουν. Τέλος, θα γίνει μία εκτίμηση για τη μελλοντική ανάπτυξη και σημασία των συγκεκριμένων λειτουργιών.
Operation of Press Offices in Municipalities and opportunities for promotion and communication of European and operational programs in local communities
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση; Τοπική αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Δημόσιες σχέσεις; Γραφεία τύπων; Ευρωπαϊκά προγράμματα; Επιχειρησιακά προγράμματα; Προβολή; Επικοινωνία