Αξιολόγηση χρηστικότητας της πλατφόρμας My Data με τη χρήση του System Usability Scale (SUS) - Μπαζώτης, Νικόλαος-Παρασκευάς (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η αξιολόγηση της πλατφόρμας του My Data μέσω του «εργαλείου» System Usability Scale για την χρησιμότητα του και κατά πόσο έχει βοηθήσει ή όχι τους χρήστες στην επίτευξη των στόχων του υπουργείου. Η παρούσα διπλωματική χωρίζεται σε τέσσερα κεφάλαια , την εισαγωγή, την μεθοδολογία της έρευνας, τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα. Στο πρώτο μέρος που είναι η εισαγωγή γίνεται αναφορά στην πλατφόρμα του My Data , τους λόγους για τους οποίους εφαρμόζεται, τις οδηγίες που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή ένωση για την ηλεκτρονική τιμολόγηση καθώς την έννοια της χρηστικότητας η ο οποία θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τα συμπεράσματα μέσω του ερωτηματολογίου System Usability Scale. Στο δεύτερο μέρος αναφερόμαστε στην μεθοδολογία που ακολουθήσαμε για τις ανάγκες τις έρευνας μας, θέτουμε το σκοπό και τους στόχους της έρευνας,, κάνουμε μία αναλυτική περιγραφή του ερωτηματολογίου και πραγματοποιούμε μία σύντομη περιγραφή για τα δεδομένα και τα χαρακτηριστικά του δείγματος. Στο επόμενο μέρος κάνουμε αναλυτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων που βρήκαμε και στο τέταρτο και τελευταίο μέρος εξάγουμε τα συμπεράσματα και τους προβληματισμούς μας για την πλατφόρμα του My Data και για μελλοντικές έρευνες που θα ίσως πρέπει να πραγματοποιηθούν για την βελτίωση και την αναβάθμιση των συστημάτων της ΑΑΔΕ.
Usability evaluation of the My Data platform using the System Usability Scale (SUS)
Μ.Δ.Ε. 92
Keywords: Φορολογία -- Ελλάδα; Φόρος εισοδήματος -- Δίκαιο και νομοθεσία -- Ελλάδα; Λογιστική -- Ηλεκτρονικών υπολογιστών προγράμματα; Εταιρείες -- Ελλάδα -- Λογιστική; Χρησιμότητα; My Data; System Usability Scale; Usability