Ακραίος Αθλητισμός στην Ελλάδα, Μελέτη Περίπτωσης Δημιουργίας Χορηγικού Προγράμματος για τη Διοργάνωση Αγώνα Ελεύθερης Πτώσης στο Αεροδρόμιο Τατοΐου - Τσουλακίδης, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Η παρούσα εργασία εκπονήθηκε στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τμήματος Οργάνωσης Διοίκησης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και σαν κύρια επιδίωξή της είχε, την ανάδειξη των ακραίων αθλημάτων ως ευκαιρίες για χορηγικές συμφωνίες. Γίνεται βιβλιογραφική ανασκόπηση των θεμάτων που σχετίζονται με τα αθλήματα ακραίου αθλητισμού (extreme sports), την εξέλιξή τους παγκοσμίως και ειδικότερα στην Ελλάδα. Στη συνέχεια αναλύονται τα κίνητρα συμμετοχής στα ακραία αθλήματα με σημείο αναφοράς την ελεύθερη πτώση και την εξέλιξη αθλητών με σκοπό να διακριθούν αγωνιστικά. Ερευνάται έτσι, η υφιστάμενη κατάσταση σε επίπεδο διοργάνωσης αγώνων στον παραπάνω τομέα αθλητισμού στην Ελλάδα και αναφέρονται επιγραμματικά τα κυριότερα γεγονότα που έχουν πραγματοποιηθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στο Β’ μέρος της εργασίας παρουσιάζεται ένα επιχειρηματικό πλάνο ώστε να διοργανωθεί ένας ενδεχόμενος αγώνας ελεύθερης πτώσης στο αεροδρόμιο Τατοΐου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας και της Διεθνούς Αεροναυτικής Ομοσπονδίας. Στη συνέχεια πραγματοποιείται έρευνα στη διεθνή και εγχώρια αγορά ώστε να υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο χορηγικό πλάνο της διοργάνωσης.
Extreme Sports in Greece, Case Study of Building a Sponsorship Plan for Skydiving Event at Tatoi Airport
Keywords: Ακραία αθλήματα; Αθλητική χορηγία; Αεραθλητισμός; Ελεύθερη πτώση; Αλεξίπτωτο; Αθλητικές διοργανώσεις; Επιχειρησιακός σχεδιασμός; Extreme sports; Sports sponsorship; Air Sports; Skydiving; Parachute; Sports tournaments; Business planning; Ακραία αθλήματα; Αεραθλητισμός; Ελεύθερη πτώση; Αλεξίπτωτο; Χορηγία; Διοργάνωση; Extreme Sports; Air Sports; Skydiving; Parachute; Sponshorship; Sport event organizing