Χρηματοοικονομική ανάλυση της εταιρείας ΦΟΡΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ του Ομίλου Εταιρειών Mantis Group για τα έτη 2021-2022 - Πέτρου, Βασίλειος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Το θέμα που πραγματεύεται η παρούσα εργασία, είναι η χρηματοοικονομική ανάλυση και αξιολόγηση της εταιρείας «ΦΟΡΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» που ανήκει στον Όμιλο εταιρειών Mantis και υπάγεται στον κλάδο των Fast Moving Consumer Goods (FMCGs) ή ταχέως κινούμενα καταναλωτικά προϊόντα, στην Ελλάδα, για τη διετία 2021, 2022. Η επιλογή της συγκεκριμένης εταιρείας έγινε, λόγω της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει, καθώς βρίσκεται σε στάδιο απορρόφησης από τον όμιλο εταιρειών Mantis Group. Ο συγκεκριμένος όμιλος εταιρειών που αποτελεί έναν από τους γρήγορα αναπτυσσόμενους ομίλους στον κλάδο των Fast Moving Consumer Goods (FMCGs), είναι καθαρά ελληνικός όμιλος και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους διανομείς αναψυκτικών, αλκοολούχων ποτών και καταναλωτικών προϊόντων της χώρας μας. Επί σειρά ετών στοχεύει και ανταγωνίζεται ομίλους και κολοσσούς του κλάδου, με εστιασμένες στρατηγικές ενέργειες και αξιόλογες επενδύσεις, που έχουν άμεση επιρροή στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις της Φόρτις Εμπορική Α.Ε., οι οποίες πρόκειται να εξεταστούν και να αξιολογηθούν στην παρούσα εργασία, μέσω της χρήσεως επιλεγμένων αριθμοδεικτών, στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο (έτη 2021 και 2022) ώστε τα συμπεράσματα να αποτελέσουν βασικό συστατικό στοιχείο της στρατηγικής απόφασης του ομίλου για την απορρόφηση της εν λόγω εταιρείας.
Financial analysis of the company FORTIS COMMERCIAL S.A. Company of the Mantis Group of Companies for the years 2021-2022
Μ.Δ.Ε. 94
Keywords: Επιχειρήσεις -- Ελλάδα; Χρηματοοικονομική ανάλυση; Εταιρείες -- Αξιολόγηση; Αριθμοδείκτες (Οικονομική); Χρηματοοικονομική ανάλυση; Αριθμοδείκτες; Αποδοτικότητα; Φερεγγυότητα; Financial analysis; Ratios; Eficiency; Solvency