Η συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία - Λυτρίβη, Δέσποινα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Στο σύγχρονο χρηματοοικονομικό περιβάλλον, οι διακυμάνσεις στις οικονομίες των κρατών είναι πολύ μεγάλες, με αποτέλεσμα να προκύπτουν και συνεχώς διαφορετικά πεδία για έρευνα και μελέτη. Ένα από τα θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος είναι ο τουρισμός και αυτό είναι που θα μας απασχολήσει στην παρούσα διατριβή. Όσον αφορά την ελληνική οικονομία, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της και τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Εξετάζοντας τον τουρισμό και τις επιδράσεις του στην ελληνική οικονομία, διαπιστώνουμε ότι, σαφώς και επηρεάστηκε εν μέσω οικονομικής κρίσης, ωστόσο οι θετικές επιδράσεις του είναι αναμφίβολα περισσότερες από τις αρνητικές. Καταλήγουμε, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα να ακολουθηθεί μια πορεία ορθής αξιοποίησης του ίδιου και των ευκαιριών που παρέχει, ώστε να φτάσουμε σε μια επιτυχημένη τουριστική πολιτική και στην τουριστική ανάπτυξη.
Keywords: Τουρισμός--Ελλάδα; Turist trade--Greece; Turism-Economy; Τουρισμός--Οικονομία; Τουρισμός; Turism; ΑΕΠ; Ελληνική οικονομία