ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΡΑΚΕΤΑΣ - Πλακιά, Όλγα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να δημιουργήσει ένα θεωρητικό υπόβαθρο σε μια σειρά από θέματα που έχουν σχέση με τις οργανωτικές και εμπορικές διαστάσεις των αθλημάτων ρακέτας καθώς επίσης να καταγράψει, να αναλύσει και να αξιολογήσει τους παράγοντες που επιδρούν στην ανάπτυξη και εξέλιξή τους. Θα διερευνηθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου τα συγκεκριμένα αθλήματα να γίνουν πιο ανταγωνιστικά στην αγορά των αθλητικών υπηρεσιών και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις προθέσεις των πελατών, ποιές προσπάθειες και μέθοδοι πρέπει να εφαρμοστούν προκειμένου να παραχθούν θετικά αποτελέσματα, στον τομέα της ανάπτυξης και αναβάθμισης των παραπάνω αθλημάτων. Πιο συγκεκριμένα θα αναλυθούν οι έννοιες του μάνατζμεντ και του μάρκετινγκ και η συνεισφορά τους στον τομέα ανάπτυξης των αθλημάτων ρακέτας. Η παρούσα εργασία βασίζεται στην βιβλιογραφία και αρθρογραφία των τελευταίων ετών. Το αποτελεσματικό αθλητικό μάρκετινγκ στη περίπτωση των αθλημάτων ρακέτας δεν μπορεί να βασιστεί σε εικασίες για να αναπτυχθεί. Αντ 'αυτού, ο κάθε οργανισμός πρέπει να επενδύσει σημαντικό χρόνο και προσπάθεια στη δημιουργία ενός σχεδίου μάρκετινγκ που θα τους βοηθήσει να πετύχουν αυτό που θέλουν να ολοκληρώσουν. Σήμερα το επιχειρηματικό περιβάλλον, είναι ζωτικής σημασίας, με τις διοικήσεις να λαμβάνουν ορθές αποφάσεις, καθώς οι περισσότεροι αθλητικοί οργανισμοί δεν έχουν το χρόνο ή τον προϋπολογισμό να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες για τη διερεύνηση σφαλμάτων.
Keywords: Αθλήματα ρακέτας; Αθλητισμός - Διοίκηση και οργάνωση; Αθλητισμός - Μάρκετινγκ; Προώθηση πωλήσεων; Racket games; Sports - Management; Sports - Marketing; Sales promotion; Αθλήματα ρακέτας; Μάρκετινγκ; Μάνατζμεντ; Διάδοση; Racket sports; Marketing; Management; Dissemination