Η εκστρατεία του Ιμπραήμ πασά στην επαναστατημένη Ελλάδα (1825-1828) - Μυλωνά, Μαρία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Μια μεγάλη περίοδος του Αγώνα της ανεξαρτησίας των Ελλήνων καταλαμβάνει η εκστρατεία του Ιμπραήμ πασά στην Επαναστατημένη Ελλάδα. Η εκστρατεία ξεκινά τον Φεβρουάριο του 1825 και διαρκεί έως τον Οκτώβριο του 1828 με την οριστική του αποχώρηση, υπό την πίεση του γαλλικού εκστρατευτικού σώματος. Στην εργασία καταγράφονται τα στρατιωτικά αλλά και τα πολιτικά γεγονότα αυτής της περιόδου, οι προσπάθειες του εχθρού να επικρατήσει με κάθε μέσο, ο Αγώνας των Ελλήνων, και η διεθνής διπλωματία για το Ελληνικό Ζήτημα που είχε ως κατάληξη τη ναυμαχία του Ναβαρίνου και τη συμφωνία για αποχώρηση του Ιμπραήμ από την Ελλάδα.
Keywords: Ιμπραήμ -- Πασάς -- 1789-1848; Ελλάδα -- Ιστορία -- Αγώνας για την Ανεξαρτησία, 1821-1829 -- Εκστρατείες; Πελοπόννησος (Ελλάδα) -- Ιστορία, Στρατιωτική -- 19ος αιώνας; Ιμπραήμ; Πελοπόννησος; Εκστρατευτικό Σώμα; Ναβαρίνο; 1825; Ελληνική Επανάσταση; Εκστρατεία; Διπλωματία; Στόλος; Συνθήκη; Ibrahim; Peloponnese; Expeditionary Force; Navarino; 1825; Greek Revolution; Military campaign; Diplomacy; Fleet; Treaty