Τα ψηφιακά ΚΕΠ ως μετεξέλιξη των συμβατικών ΚΕΠ. Οι αιτίες που επιτάχυναν την δημιουργία τους, το πλαίσιο, τα μέσα και πως αναμένεται να επηρεάσουν και συμβάλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης και να επανακαθορίσουν την σχέση της διοίκησης με τον πολίτη. - Δήμας, Χρήστος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Σκοπός της εργασίας ήταν να περιγράψουμε τον ρόλο των συμβατικών ΚΕΠ όπως τα γνωρίζουμε έως σήμερα και το πέρασμα τους στην νέα ψηφιακή εποχή, αποτυπώνοντας τις νέες δυνατότητες που αποκτούν. Μέσα από τα ΚΕΠ, αναλύθηκε ευρύτερα η σημασία της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του δημοσίου, ο αντίκτυπος, τα ωφέλη για τους πολίτες, για την οικονομία. Επίσης σημαντικός ήταν ο ρόλος της πανδημίας που συνέτεινε στην επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης, ως αναγκαίο όπλο για την αντιμετώπιση των περιορισμών που έφερε η πανδημία στην καθημερινότητα των πολιτών. Η ψηφιακή μετάβαση αποτελεί μονόδρομο για τον εκσυγχρονισμό της διοίκησης και το πέρασμα στην νέα εποχή.
Keywords: Δημόσια διοίκηση--Ελλάδα; Ηλεκτρονική διακυβέρνηση; Διαφάνεια; Ψηφιοποίηση; Δημόσια Πολιτική; Διαφάνεια; Λογοδοσία; Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών; Εθνική Πύλη; Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική