Το δίκτυο βιβλιοθηκών "Future Library" ως βέλτιστη πρακτική άτυπης εκπαίδευσης και βιωματικής μάθησης: το παράδειγμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου - Χριστοπούλου, Ειρήνη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2016)
Κατά την εκπόνηση της εργασίας αυτής έγινε προσπάθεια να διερευνηθεί το κατά πόσο μια τοπική βιβλιοθήκη μπορεί να αποτελέσει βέλτιστη πρακτική άτυπης εκπαίδευσης και βιωματικής μάθησης και να λειτουργήσει στα πλαίσια της τοπικής κοινότητας με βάση το «σύγχρονο μοντέλο» των βιβλιοθηκών, αφενός παρέχοντας σε όλους τους πολίτες τις τυπικές υπηρεσίες μιας Βιβλιοθήκης και αφετέρου λειτουργώντας ως δημιουργικά κέντρα μάθησης, καινοτομίας και ψυχαγωγίας για όλους. Ως μελέτη περίπτωσης χρησιμοποιήθηκε το παράδειγμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου, που αποτελεί μέλος του Δικτύου Βιβλιοθηκών FUTURE LIBRARY. Με μεθοδολογικά εργαλεία το ερωτηματολόγιο και τη συνέντευξη, πραγματοποιήθηκε έρευνα στους χρήστες των εκπαιδευτικών υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης (σχολικά προγράμματα και καλοκαιρινές δράσεις), προκειμένου να αποδειχθεί η λειτουργία της ως φορέας άτυπης μάθησης και να καταγραφούν τόσο ο αντίκτυπος των δράσεων της Βιβλιοθήκης στην τοπική κοινωνία, όσο και οι παράγοντες που δυσχέραναν το πνεύμα αλλαγής στη φιλοσοφία και λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου
Αριθμός Εισαγωγής: 011538 - 011539 cd
Keywords: Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου; Δημόσιες βιβλιοθήκες -- Προγράμματα δραστηριοτήτων -- Ελλάδα; Προώθηση ανάγνωσης -- Ελλάδα; Καλοκαιρινά προγράμματα ανάγνωσης -- Ελλάδα; Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου; Future Library; Σύγχρονο μοντέλο; Εκπαιδευτική πολιτική; Καλοκαιρινή εκστρατεία; Municipal Library of Corinth; Modern model; Educational policy; Summer campaign