Ανισότητες και τηλεκπαίδευση την περίοδο του Covid 19. Αντιλήψεις εκπαιδευτικών και συνέπειες στην εκπαιδευτική διαδικασία. - Φουρλά, Ελπίδα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να διερευνήσει τις κοινωνικές και γνωστικές επιπτώσεις σε μαθητές δημοτικού μετά το διάστημα της τηλεκπαίδευσης κατά την περίοδο της πανδημίας του Covid-19. Στη συγκεκριμένη ακαδημαϊκή εργασία ωστόσο θα αναλυθούν και διάφορες διαστάσεις της ανισότητας στην εκπαίδευση κατά την τηλεκπαίδευση. Το πρώτο μέρος αποτελείται από τα ευρήματα της σύγχρονης βιβλιογραφίας. Συγκεκριμένα στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρονται οι ανισότητες στην εκπαίδευση, η ιστορική ανασκόπηση της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, η Σύγκριση της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στην Τριτοβάθμια και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και οι Δυσκολίες της Τηλεκπαίδευσης στη Διδακτική Πράξη. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται η ανισότητα στην εκπαίδευση κατά την περίοδο της πανδημίας Covid-19, η επίδραση τηλεκπαίδευσης στις κοινωνικές δεξιότητες και στην ακαδημαϊκή επίδοση των μαθητών, οι συνέπειες της τηλεκπαίδευσης σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οι συνέπειες της τηλε-εκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή. Εν συνεχεία, στο τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται η μεθοδολογία της παρούσας ερευνητικής εργασίας, ο σκοπός της έρευνας και τα ερευνητικά ερωτήματα, η μέθοδος που επιλέχθηκε, η δειγματοληψία, τα ερευνητικά εργαλεία που επιλέχθηκαν, η ερευνητική διαδικασία και η μέθοδος ανάλυσης των αποτελεσμάτων. Στο επόμενο κεφάλαιο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα και θα ερμηνευθούν με βάση και σε σύγκριση με τα ευρήματα της επιστημονικής βιβλιογραφίας.
Αριθμός Εισαγωγής: 013622 cd
Keywords: COVID-19 (Ασθένεια) -- Ελλάδα; COVID-19 (Ασθένεια) -- Κοινωνικές απόψεις -- Ελλάδα; Εκπαιδευτική ισότητα -- Ελλάδα; Εκπαίδευση εξ' αποστάσεως -- Ελλάδα; Διδασκαλία με τη βοήθεια υπολογιστή -- Ελλάδα; Εκπαιδευτική τεχνολογία -- Ελλάδα; Εκπαιδευτικοί -- Στάσεις -- Ελλάδα; Ανισότητα στην εκπαίδευση; Ανισότητες στην τηλεκπαίδευση; Κοινωνικές και γνωστικές επιπτώσεις μαθητών δημοτικού μετά την τηλεκπαίδευση; Inequality in education; Inequalities in tele-education; Social and cognitive impacts of primary school students after tele-education