Ανάλυση και εφαρμογές πραγματικών δικαιωμάτων με εξωτερική ανάθεση - Τσίρος, Θεόδωρος Σάμι (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Τις τελευταίες δεκαετίες τα παράγωγα έχουν γίνει πολύ σημαντικά στο κόσμο των οικονομικών. Τα δικαιώματα προαίρεσης και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αγοράζονται και πωλούνται καθημερινά στις αγορές των μετοχών. Η αγορά αποτελείτε από πολλά ήδη παραγώγων. Τα παράγωγα επίσης έχουν ένα αυξανόμενο ρόλο στη λήψη αποφάσεων μέσα στις επιχειρήσεις. Η θεωρία των πραγματικών δικαιωμάτων είναι αρκετά νέα στη σήμερον ημέρα. Πρώτα από όλα θέλω να τονίσω ότι το ενδιαφέρον μου σε αυτό το κλάδο της επιστήμης δημιουργήθηκε από τη επιχείρησή μου, η οποία αποτελείτε από μια κάθετη μονάδα παραγωγής πολυεστερικού ιμάντα, ιμάντες πρόσδεσης και από ιμάντες ανύψωσης. Έχουμε σκοπό την επέκταση της επιχείρησης σε αυτές τις δύσκολες ημέρες και συνθήκες που επικρατούν. Με τη σωστή εκπαίδευση και ανάλογες στρατηγικές κάποια ποσοστό ρίσκου και αβεβαιότητας μπορεί να εξαλειφθεί σε βάθος χρόνου όταν οι διευθυντές τις σωστές στιγμές καταφέρνουν να παίρνουν σωστές αποφάσεις. Ήταν πάντοτε ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις να γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους ώστε να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις. Άρα η έρευνα αυτή έχει σκοπό να βελτιώσει και αυξήσει τα πλεονεκτήματα της εταιρείας μας.
Real option analysis and its application on Outsourcing
Μ.Δ.Ε. 109
Keywords: Χρηματοοικονομική; Χρηματοοικονομικά παράγωγα; Επιχειρήσεις; Επιχειρήσεις -- Διοίκηση και οργάνωση; Επιχειρηματικότητα; Πραγματικές επιλογές; Οικονομικές επιλογές; Εκτίμηση; Ευκαμψία; Προσομοίωση Monte Carlo; Real options; Financial options; Valuation; Flexibility; Monte Carlo simulation