Η τηλεργασία ως ευέλικτη μορφή απασχόλησης των εργαζόμενων σε δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Ελλάδα την περίοδο της υγειονομικής κρίσης του COVID-19- Μελέτη αποτελεσμάτων και προοπτικών μετά την κρίση. - Θεολογίτου, Κωνσταντίνα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Στα πλαίσια τoυ Δι-Ιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Κοινωνική Καινοτομία και Στρατηγικές Ανάπτυξης» τoυ Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής τoυ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τoυ Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών εκπονήθηκε η παρούσα διπλωματική εργασία, υπό την επίβλεψη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Χριστίνας Καρακιουλάφη. Αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας είναι η διερεύνηση της τηλεργασίας ως διαδεδομένο μοντέλο εργασίας σε δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Ελλάδα την περίοδο της υγειονομικής κρίσης τoυ CΟVΙD-19, των αποτελεσμάτων καθώς και των προοπτικών για κάποια μορφή τηλεργασίας στο μέλλον μετά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης. Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η διερεύνηση της συμβολής αυτής της μορφής ευέλικτης απασχόλησης στην αύξηση της παραγωγής, την προώθηση της ποιότητας τoυ εργασιακού περιβάλλοντος παράλληλα με τη διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων και την εξασφάλιση της ασφάλειας των εργαζόμενων στην αγορά εργασίας. Για την επίτευξη των στόχων της έρευνας επιλέχθηκε από την ερευνήτρια ως καταλληλότερη μεθοδολογία η επισκόπηση ελληνόγλωσσης και ξενόγλωσσης βιβλιογραφίας. Χρησιμοποιήθηκαν τόσο πρωτογενείς όσο και δευτερογενείς πηγές.
Αριθμός Εισαγωγής: 013885 cd
Keywords: Πανδημίες -- Ελλάδα -- Ιστορία -- 21ος αιώνας; COVID-19 (Ασθένεια) -- Ελλάδα; Τηλεργασία -- Κοινωνικές απόψεις -- Ελλάδα; Τηλεργασία --Οικονομικές απόψεις -- Ελλάδα; Τηλεργασία -- Ψυχολογικές απόψεις -- Ελλάδα; Εργασία στο σπίτι -- Ελλάδα; Εργασιακή ικανοποίηση -- Ελλάδα; Βιομηχανικές σχέσεις -- Ελλάδα; Τηλεργασία; Εργασία εξ αποστάσεως; Υγειονομική κρίση; Ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογένειας; Εργασιακή ικανοποίηση; Ποιότητα ζωής; Telecommuting; Remote work; Work from home; Health crisis; Work-family balance; Job satisfaction; Quality of life