Η συμμετοχή των διδασκόντων στην επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ως νέα στρατηγική εκπαιδευτικής διοίκησης και οι επιπτώσεις της στην ανάπτυξη ενός δημοκρατικού σχολείου - Λεβέντη, Παρασκευή (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2019)
Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής έρευνας είναι η διερεύνηση των αντιλήψεων των διευθυντών σχετικά με την συμμετοχή του Συλλόγου Διδασκόντων στο ζήτημα της αξιολόγησής τους, υπό το πρίσμα της νέας στρατηγικής εκπαιδευτικής διοίκησης που αποφάσισε η κεντρική εξουσία. Στόχος είναι η διερεύνηση των απόψεων των διευθυντών για την συμμετοχή των διδασκόντων στην επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ως νέα στρατηγική εκπαιδευτικής διοίκησης και οι επιπτώσεις της στην ανάπτυξη ενός δημοκρατικού σχολείου. Το θέμα προσεγγίστηκε μέσα από τις περιγραφές των αυτοαναφορικών εμπειριών πέντε διευθυντών που υπηρετούν την θητεία τους σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την αξιοποίηση της ποιοτικής μεθόδου έρευνας, βασισμένη στην φαινομενολογική ερμηνευτική ανάλυση.
Αριθμός Εισαγωγής: 012583 cd
Keywords: Σχολικοί διευθυντές -- Ελλάδα; Σχολική διοίκηση και οργάνωση -- Ελλάδα; Εκπαιδευτική ηγεσία -- Ελλάδα; Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια -- Ελλάδα; Εκπαιδευτικό σύστημα; Σύλλογος διδασκόντων; Διευθυντές; Σχολικές μονάδες; Διοίκηση; Δημοκρατικό σχολείο; Αξιολόγηση; Επιλογή; Educational system; Teachers' club; Directors; School units; Administration; Democratic school; Evaluation; Selection