Γιάννης Σπυρ. Κωστόπουλος (1938-2021): H πορεία του "πατριάρχη" του ελληνικού τραπεζικού συστήματος - Μπούρα, Κωνσταντίνα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Η διπλωματική αυτή εργασία εξετάζει σε βάθος την ζωή και την προσφορά του Γιάννη Σπυρ. Κωστόπουλου (1938-2021), ιδρυτή της Alpha Bank. Καταγράφει την καταγωγή του από την Καλαμάτα και την πορεία του στον χώρο της τραπεζικής, επισημαίνοντας την αγάπη του για τη θάλασσα και τον πολιτισμό. Εξετάζει την κοινωνική του προσφορά, καθώς και τον σεβασμό του στις ρίζες του. Μελετάται ο πολυδιάστατος χαρακτήρας του και η σπουδαιότητά του στον χώρο της τραπεζικής, της πολιτιστικής προώθησης και της κοινωνίας.
Keywords: Κωστόπουλος, Γιάννης Σπυρ., 1938-2021; Τραπεζίτες -- Ελλάδα -- Βιογραφία; Τράπεζες και τραπεζική -- Ελλάδα -- Ιστορία; Τραπεζικός Τομέας; Ιδρυτής της Alpha Bank; Πολιτισμός και Τέχνες; Οικογένεια Κωστοπούλου; Επιχειρηματική Πορεία; Νομισματική Συλλογή Alpha Bank; Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου; Banking Sector; Founder of Alpha Bank; Culture and Arts; Family of Kostopoulos; Business Career; Alpha Bank Coin Collection; Ιoannis F. Kostopoulos Foundation