Διαχείριση Αθλητικού Κέντρου Α΄ Κλειστού Γυμναστηρίου Ηλιούπολης – Παράγοντες Ανάπτυξης και Προοπτικής - Στάππας, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2020)
Σκοπός της παρούσας έρευνας, ήταν να εξετάσει τις δυνατότητες, τα χαρακτηριστικά και τους παράγοντες, που υπάρχουν όσο αφορά την δημιουργία στρατηγικής ανάπτυξης, του Α΄ Κλειστού Γυμναστηρίου Ηλιούπολης, καθώς και την προοπτική του, μέσα σ’ ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και πολύπλοκο αθλητικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον. Τα δύο κύρια ερευνητικά προβλήματα της παρούσας έρευνας ήταν «Πώς αντιλαμβάνονται και ορίζουν τους παράγοντες ανάπτυξης και την προοπτική του Α΄.Κ..Γ.Ηλ. οι εμπλεκόμενοι σε αυτό;» και «Αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των εμπλεκομένων στο Α΄.Κ..Γ.Ηλ.. σχετικά με τους παράγοντες ανάπτυξής και προοπτικής του;». Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε ποιοτική έρευνα με τη χρήση ημι-δομημένων συνεντεύξεων σε επτά εκπροσώπους θεσμικών φορέων του αθλητισμού, εμπλεκόμενους με την συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση. Ως μέθοδος δειγματοληψίας χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της θεωρητικής εξάντλησης ενώ ως μέθοδος ανάλυσης η ανάλυση περιεχομένου. Με βάση τα ευρήματα οι πληροφορητές θεώρησαν ως παράγοντες ανάπτυξης τα μεγάλα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα, τη διοίκηση της εγκατάστασης, καθώς και τις πηγές χρηματοδότησή της. Επίσης με τα ευρήματα εντοπίσθηκαν διαφορές μεταξύ των εμπλεκομένων στο Α΄.Κ..Γ.Ηλ.. σχετικά με τους παράγοντες ανάπτυξής. Ουσιαστικά οι διαφορές σχετίζονται με τα επιμέρους συμφέροντα των εμπλεκομένων.
Management of Ilioupolis' 1st Indoor Fitness Center - Growth and Perspective Factors
Keywords: Αθλητισμός - Διοίκηση και οργάνωση; Αθλητικές Εγκαταστάσεις; Γυμναστήρια; Sports - Management; Sports facilities; Αθλητικό Mάνατζμεντ; Αθλητικές Εγκαταστάσεις; Κλειστό Γυμναστήριο; Sport Management; Sports Facilities; Indoor Sports Center; Physical fitness centers