Ο ρόλος της τεχνολογίας και της προβολής επιχείρησης στην μετά Covid-19 εποχή - Βαρουτά, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας, είναι η διεξαγωγή μιας εις βάθος έρευνας για τον ρόλο της τεχνολογίας και της προβολής επιχείρησης στην μετά Covid-19 εποχή με σκοπό την απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Δεύτερον, μέσω αυτής της μελέτης, γίνεται προσπάθεια να ερμηνευτούν τα αποτελέσματα της έρευνας, να παρουσιαστούν οι συνθήκες που τα διαμορφώνουν και να προκύψουν προτάσεις που θα βελτιώσουν αυτές τις συνθήκες. Ο τύπος μεθοδολογίας, που χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή και τη συγγραφή της συγκεκριμένης διπλωματικής εργασίας, αφορά τόσο την ποιοτική όσο και την ποσοτική ανάλυση για τον ρόλο της τεχνολογίας και της προβολής επιχείρησης στην μετά Covid-19 εποχή με σκοπό την απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Σύμφωνα με μια διαφορετική προσέγγιση, η ποιοτική έρευνα είναι έρευνα που δίνει έμφαση και εστιάζει στο νόημα και όχι στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Γενικότερα τα αποτελέσματα της μελέτης, υπογραμμίζουν την πολυπλοκότητα της συμπεριφοράς της ψηφιακής υιοθέτησης που βασίζεται, τόσο σε εγγενείς παράγοντες όσο και σε αντιλήψεις για το εξωτερικό περιβάλλον από τους ιδιοκτήτες-διαχειριστές και ως προς το βιώσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Από άποψη πολιτικής, υποδηλώνει τη σημασία της προσέγγισης των «μη ψηφιακά προετοιμασμένων» επιχειρήσεων, δηλαδή εκείνων των εταιρειών που δεν βλέπουν τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού για την επιχείρησή τους και δεν αισθάνονται την πίεση από το άμεσο επιχειρηματικό τους περιβάλλον.
Impact and ways technology promotes business in post Covid-19 era
Μ.Δ.Ε. 88
Keywords: Τεχνολογία; Επιχειρήσεις; Ανταγωνισμός; Ψηφιακός μετασχηματισμός; COVID-19 Πανδημία, 2020-; Τεχνολογία; Ψηφιοποίηση; Πλεονέκτημα; Covid-19; Technology; Digital transformation; Research