Η εκπαιδευτική πολιτική στην Ελλάδα με έμφαση στην ευρωπαϊκή διάσταση (1980 έως σήμερα) - Παπαδέα, Αργυρούλα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Η παρούσα εργασία πραγματεύεται την διαμόρφωση και εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής από την δεκαετία του ’80 έως και σήμερα. Την περίοδο αυτή συντελείται σημαντική μεταστροφή των πολιτικών του παρελθόντος αποτελώντας κομβικό σημείο στην Ελληνική Ιστορία της Εκπαίδευσης. Μέσα από αυτή οδηγούμαστε στην εξαγωγή κρίσιμων συμπερασμάτων, που προκύπτουν μετά από ανάλυση των πολιτικών και στρατηγικής που υιοθέτησε η χώρα της, σε ένα περιβάλλον συνεχώς μεταβαλλόμενο κατά τα εξεταζόμενα έτη στον τομέα της εκπαίδευσης με οδηγό την ευρωπαϊκή προοπτική και τα κοινά ιδεώδη. Στο τέλος αναφέρονται οι προκλήσεις και προοπτικές του σύγχρονου περιβάλλοντος καταλήγοντας σε προτάσεις για την προσέγγιση της εκπαίδευσης.
Keywords: Εκπαίδευση -- Ελλάδα; Εκπαίδευση -- Ευρωπαϊκή Ένωση, Χώρες της; Εκπαίδευση και κράτος -- Ελλάδα; Εκπαίδευση και κράτος -- Ευρωπαϊκή Ένωση, Χώρες της -- Ελλάδα; Εκπαιδευτική αλλαγή -- Ελλάδα -- Ιστορία; Εκπαιδευτικός σχεδιασμός -- Ελλάδα; Εκπαιδευτική Πολιτική; Ελλάδα; Ευρωπαϊκή Ένωση; Ιστορία της Εκπαίδευσης; Μεταρρυθμίσεις στην Εκπαίδευση; Εκπαίδευση και Αγορά; Πολυπολιτισμικότητα; Τεχνολογία και Εκπαίδευση; Προγράμματα Εκπαίδευσης; Δια Βίου Μάθηση; Education Policy; Greece; European Union; History of Education; Education Reforms; Education and Market; Multiculturalism; Technology and Education; Education Programs; Lifelong Learning