Ο ρόλος των Μ.Μ.Ε. στην υπόθεση Μποσμάν - Αμπντέλ-Ραχήμ, Μαγκιντί (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Ο Ζαν Μαρκ Μποσμάν ήταν ένας άσημος ποδοσφαιριστής, ο οποίος διεκδίκησε τα δικαιώματα του,μέχρι τέλους μέσω της δικαστικής οδού. Ουσιαστικά ήταν αυτός που άλλαξε την ιστορία του σύγχρονου αθλητισμού.H παρούσα εργασία διερευνά το πεδίο των μέσων της μαζικής ενημέρωσης και πιο συγκεκριμένα σε σχέση με την συμπεριφορά, που επέδειξαν μέσω της στάσης τους κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της υπόθεσης Μποσμάν, στην αρχή αλλά και στην συνέχεια. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε είχε ως σκοπό της ,να εμβαθύνει και να αναδείξει τη συμπεριφορά των ΜΜΕ ,στην υπόθεση Μποσμάν πριν και μετά την στήριξη που είχε ο τότε ποδοσφαιριστής ,από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και πιο συγκεκριμένα μέσω του εκπροσώπου της, Κάρελ Φαν Μιρτ(επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση) και από το παγκόσμιο συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών(FIFPRO).Η ανασκόπηση της βιβλιογραφίας θα κινηθεί με σκοπό να αναλυθούν οι όροι μέσα μαζικής ενημέρωσης , αθλητισμός , ποδόσφαιρο και άλλοι. Επίσης θα αποδοθεί το κεφάλαιο της υπόθεσης Μποσμάν με λεπτομέρειες για αυτήν που θα μας βοηθήσουν στην έρευνα. . Οπότε σύμφωνα με τα δεδομένα ,που θα αντλήσουμε από τις συνεντεύξεις, θα κινηθούμε αντίστοιχα. Με την ολοκλήρωση αυτής της εργασίας θα γίνει και η αποτύπωση, ώστε να δούμε τον αντίστοιχο ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης ή επικοινωνίας στην υπόθεση Μποσμάν και κατά τα πρώτα χρόνια αλλά και στη εξέλιξη της, μέχρι την δικαστική απόφαση που άλλαξε τα δεδομένα του παγκόσμιου αθλητισμού.
The role of the Mass Media in the Bosman case
Keywords: Μέσα μαζικής ενημέρωσης και αθλητισμός; Ποδόσφαιρο - Δίκαιο και νομοθεσία; Αθλητικό δίκαιο; Μέσα μαζικής ενημέρωσης και τεχνολογία; Ψηφιακή επικοινωνία - Κοινωνικές απόψεις; Mass media and sports; Soccer - Law and legislation; Sports law; Mass media and technology; Digital communications - Social aspects; Aθλητισμός; Μ.Μ.Ε.; Ουέφα; Ποδόσφαιρο; Υπόθεση Μποσμάν; Sport; Mass Media; Uefa; Football; Bosman Case