Μελέτη σκοπιμότητας φοιτητικής εστίας ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα - Λαζίδης, Κλέαρχος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Η παρούσα εργασία σκιαγραφεί το τοπίο στεγαστικής επισφάλειας μέσα στο οποίο καλούνται να πλοηγηθούν οι νέοι φοιτητές που μετοικούν στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσουν. Καταγράφει τις πολιτικές που εφαρμόζονται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την άμβλυνση των συνεπειών της χρηματιστικοποίησης της κατοικίας. Προσπαθεί να περιγράψει το εγχείρημα μιας φοιτητικής εστίας ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και να το ενσωματώσει στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Τέλος, προσπαθεί να εντοπίσει τα κοινωνικά και αναπτυξιακά οφέλη που προκύπτουν από μια τέτοια δομή κοινωνικής πρόνοιας.
Feasibility study of a private, non-profit university dorm
Keywords: Τοπική Αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Βιώσιμη ανάπτυξη--Ελλάδα; Οικονομική ανάπτυξη; Φοιτητική εστία; Κοινωνική στέγαση; Βιώσιμη αστική ανάπτυξη; Τοπική Αυτοδιοίκηση