Ανάλυση του περιβάλλοντος εστίασης και φιλοξενίας στον αθλητικό τουρισμό διοργανώσεων - Μπελάλης, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2025)
H παρούσα διπλωματική εργασία εξετάζει την περίπτωση της χρήσης Αθλητικών Εγκαταστάσεων όχι μόνο για αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και για την χρήση τους στον κλάδο της εστίασης και της φιλοξενίας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αθλητισμός πλέον θεωρείται ότι είναι μια εμπειρία. Αυτό σημαίνει ότι σε αυτό το «πακέτο» υπάρχει και η εστίαση και η σίτιση των θεατών. Πέρα από αυτά, μέσα από την βιβλιογραφική μελέτη που έγινε στην παρούσα εργασία προκύπτει και το ότι υπάρχει το περιθώριο χρήσης των εγκαταστάσεων καθόλη την διάρκεια του έτους ως μονάδες εστίασης και φιλοξενίας, ενώ μπορεί να υπάρχουν και παράλληλες δραστηριότητες όπως είναι για συνέδρια και άλλες δραστηριότητες. Με τον τρόπο αυτό μπορεί μια αθλητική εγκατάσταση να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία κατά την διάρκεια των αγώνων, είτε είναι μεμονωμένοι αγώνες είτε είναι μεγάλα events όπως Ολυμπιακοί αγώνες με την προσφορά ποιοτικών εδεσμάτων και υπηρεσιών εστίασης και σίτισης, αλλά και να συνεχίσει αυτή η λειτουργία και όταν οι εγκαταστάσεις δεν χρησιμοποιούνται για αγώνες. Βέβαια, θα πρέπει όλα αυτά να γίνουν με βάση ένα προσεκτικό πλάνο δράσεων με έμφαση στην οικονομική βιωσιμότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων.
An analysis of the catering and hospitality sector within the context of sports tourism events
Keywords: Αθλητικές εγκαταστάσεις - Σχεδιασμός και κατασκευή; Βιώσιμη ανάπτυξη - Περιβαλλοντικές απόψεις; Αθλητικές εγκαταστάσεις - Οικονομικές απόψεις; Αθλητικές εγκαταστάσεις - Διοίκηση και οργάνωση; Αθλητισμός και τουρισμός; Μάρκετινγκ - Σχεδιασμός; Στρατηγικός σχεδιασμός; Sports facilities - Design and construction; Sustainable development - Environmental aspects; Sports facilities - Economic aspects; Sports facilities - Management; Sports and tourism; Marketing - Planning; Strategic planning; Αθλητικός τουρισμός; Αθλητικές εγκαταστάσεις; Σίτιση; Φίλαθλοι; Εστίαση; Sport tourism; Sport facilities; Catering; Fans; Hospitality; Sports and tourism Marketing - Planning Strategic planning