Διοίκηση ολικής ποιότητας και η εφαρμογή της στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις - Φράγκου, Βασιλική - Ελευθερία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2013)
Στη διπλωματική μου εργασία, αναλύθηκε το θέμα της ανάπτυξης των επιχειρήσεων σε όλους τους τύπους επιχειρηματικής δραστηριότητας. Όπως γνωρίζουμε η είσοδος νέων επιχειρήσεων αυξάνεται συνεχώς οδηγώντας σε έναν ανταγωνισμό που εστιάζει και σε άλλους τομείς όπως η διαφήμιση και η εμφάνιση των προϊόντων και δεν αρκείται σε μειωμένες τιμές και κόστη. Συνεπώς μελετήθηκε κατά πόσο μπορούν σήμερα οι επιχειρήσεις να καλύψουν τις ανάγκες του καταναλωτή με την ποιότητα του προϊόντος έτσι ώστε να είναι ανταγωνιστικές και επιτυχημένες. Αναλύθηκε όλο το θεωρητικό κομμάτι της Διοίκησης ολικής ποιότητας, η εφαρμογή της στον κλάδο, η φιλοσοφία της, οι τεχνικές της καθώς και εννοιολογικές προσεγγίσεις γύρω από αυτήν. Σχολιάστηκαν τα χαρακτηριστικά που έχουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα στις μέρες μας, οι τεχνικές που χρησιμοποιούν, οι αρχές τους και ότι η ζήτηση παροχής υψηλής ποιότητας είναι αναγκαία στον κλάδο αυτό. Στην παρούσα εργασία αναλύθηκε η διοίκηση ολικής ποιότητας, η εφαρμογή της στον ξενοδοχειακό κλάδο και προσδιορίστηκε μέσα από τη θεωρητική, πρακτική της προσέγγιση και την εφαρμογή των αρχών της μέσα από τα ποιοτικά πρότυπα του κλάδου. Επίσης μελετήθηκαν απόψεις συγγραφέων που ασχολήθηκαν με σχετικά θέματα. Τα στοιχεία που παραθέτονται συλλέχθηκαν από βιβλιογραφία, άρθρα και από τον διαδικτυακό ιστότοπο.
Μ.Δ.Ε. 159
Keywords: Διοίκηση ολικής ποιότητας; Ξενοδοχεία; Επιχειρήσεις; Ποιότητα; Πελάτες; Εργαζόμενοι; Ολική ποιότητα; Ανθρώπινο δυναμικό; Πρότυπα