Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού στη Ναύπακτο - Καλτσά, Μαγδαληνή (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Η παρούσα εργασία αφορά τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην περιοχή της Ναύπακτου. Αρχικά δίνεται η εισαγωγή προκειμένου να εισάγει τον αναγνώστη στο θέμα και στη συνέχεια η βιβλιογραφική ανασκόπηση, κατά την οποία δίνονται οι ορισμοί τουρίστα και του τουρισμού, καθώς και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Επιπλέον, γίνεται μία εκτενής αναφορά στην περιοχή της Ναύπακτου και στα είδη τουρισμού που προσφέρονται στη περιοχή. Τελικά ακολουθεί η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πολίτες προκειμένου να διερευνηθούν οι απόψεις τους αναφορικά με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού γενικά και ειδικά στη Ναύπακτο, το κατά πόσον γνωρίζουν ποιες μορφές εναλλακτικού τουρισμού προσφέρονται στην περιοχή, καθώς και η γνώμη τους αναφορικά με το εάν θα πρέπει η Ναύπακτος να στραφεί πλήρως προς σε αυτές και να μειώσει το ενδιαφέρον της προς τον μαζικό τουρισμό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι συμμετέχοντες φάνηκαν να έχουν θετική στάση απέναντι στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και να γνωρίζουν πληθώρα εναλλακτικών μορφών που διενεργούνται στην περιοχή της Ναύπακτου. Ωστόσο, δεν φαίνεται να συμφωνεί μεγάλο ποσοστό ατόμων ότι η Ναύπακτος θα πρέπει να στραφεί προς τον εναλλακτικό τουρισμό.
The alternative forms of tourism in Nafpaktos
Keywords: Εναλλακτικός τουρισμός; Τουρισμός - Ελλάδα; Θαλάσσιος οικοτουρισμός; Αθλητισμός και τουρισμός; Βιώσιμη ανάπτυξη; Alternative tourism; Tourism - Greece; Marine ecotourism; Sports and tourism; Sustainable development; Τουρισμός; Εναλλακτικός Τουρισμός; Ναύπακτος; Tourism; Alternative tourism; Nafpaktos