Η εσωτερική εκπαιδευτική πολιτική στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πως το Management μπορεί να κάνει πιο αποδοτικό το Ελληνικό δημόσιο σχολείο - Καστραντά, Δήμητρα-Θεοδοσία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2015)
Αντικείμενο της Διπλωματικής Εργασίας μου, αποτελεί η μελέτη των Εκπαιδευτικών Μονάδων από την οπτική του management και τη διαμόρφωση «εσωτερικής» εκπαιδευτικής πολιτικής. Το ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη θεματική προκλήθηκε από την προσωπική μου εμπειρία ως εκπαιδευτικού, καθώς υπηρετώντας χρόνια στη Δημόσια Εκπαίδευση και σε διαφορετικές Εκπαιδευτικές Μονάδες κάθε χρόνο, διαπίστωσα την καταλυτική επίδραση που έχει ο Διευθυντής με την «εσωτερική» εκπαιδευτική πολιτική που ασκεί και η επίδραση αυτή αγγίζει όλα τα επίπεδα λειτουργιών της Εκπαιδευτικής Μονάδας. Σκοπός της εργασία μου είναι να μελετήσω τον μηχανισμό διοίκησης των Εκπαιδευτικών Μονάδων και να διερευνήσω δράσεις όπου το management θα οδηγήσει σε ένα πιο αποδοτικό ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Συγκυριακά θεωρώ πως η παρούσα εργασία άπτεται των εξελίξεων στο χώρο της Παιδείας και με το πρόσφατο Νόμο 2986/2002, καθώς και με τις σχετικές Εγκυκλίους κ Προεδρικά διατάγματα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Προεδρικό διάταγμα 152/5-11-2013 : «Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», Εγκύκλιος Γ1/190089/2013: «Εφαρμογή του θεσμού της Αξιολόγησης του Εκπαιδευικού Εργου της σχολικής μονάδας κατά το σχολικό έτος 2013 – 2014 – Διαδικασίες»)
Μ.Δ.Ε. 177
Keywords: Εκπαίδευση -- Ελλάδα; Εκπαίδευση --Διοίκηση και οργάνωση -- Ελλάδα; Εκπαίδευση -- Έρευνα -- Ελλάδα; Εκπαιδευτικές μονάδες; Ελληνικό δημόσιο σχολείο; Εκπαιδευτικό σύστημα