Ψηφιακά τηλεπικοινωνιακά συστήματα σε γενικευμένα κανάλια διαλείψεων - Κανέλλος, Σπυρίδων (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2016)
Η παρούσα εργασία αποτελεί μια προσπάθεια παρουσίασης των ψηφιακών τηλεπικοινωνιακών συστημάτων (ασυρμάτων) σε Γενικευμένα μοντέλα διάδοσης τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συστήματα RF και για ασύρματες οπτικές επικοινωνίες στον ελεύθερο χώρο. Χρησιμοποιώντας τεχνικές ολοκληρωτικών μετασχηματισμών και συγκεκριμένα τη θεωρία των μετασχηματισμών Mellin και της συνάρτησης Η του Fox εξάγονται αναλυτικές εκφράσεις για μετρικές αξιολόγησης επίδοσης ψηφιακών τηλεπικοινωνιακών συστημάτων όπως οι στατιστικές δεύτερης τάξης, η μέση πιθανότητα σφάλματος και η χωρητικότητα του καναλιού. Η ορθότητα των αναλυτικών εκφράσεων ελέγχεται μέσω προσομοιώσεων. Στο 1ο κεφάλαιο παρουσιάζονται συνοπτικά οι σημαντικότερες ανακαλύψεις και τα πιο αξιόλογα επιτεύγματα στο χώρο των συστημάτων επικοινωνιών όπως επίσης επιχειρείται η βασική κάλυψη των απαραίτητων ορισμών που συνθέτουν τις τηλεπικοινωνίες. Στο 2ο κεφάλαιο παρουσιάζονται εν συντομία οι βασικές αρχές των ψηφιακών διαμορφώσεων ως ακρογωνιαίο λίθο για την Ασύρματη Ψηφιακή Μετάδοση . Στο 3ο κεφάλαιο αναπτύσσεται το ζήτημα των παρεμβολών στις Ασύρματες Επικοινωνίες που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα καθώς επίσης και τρόποι αντιμετώπισης . Στο 4ο και τελευταίο Κεφάλαιο παρουσιάζεται εκτενώς το ζήτημα των διαλείψεων στα συστήματα ασύρματης μετάδοσης . Στον Παράρτημα υπάρχει ο κώδικας και η μαθηματική θεωρία στα ειδικά θέματα των Διαλείψεων έτσι όπως αυτά παρουσιάζονται στις τελευταίες παραγράφους του 4ου Κεφαλαίου.
Μ.Δ.Ε. 55