Η δραματική τέχνη στην εκπαίδευση ως μέσο ενίσχυσης των κοινωνικών δεξιοτήτων ενηλίκων με νοητική αναπηρία - Δημητρακοπούλου, Μαριάννα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Η παρούσα εργασία έχει ως θέμα η Δραματική Τέχνη ως μέσο ενίσχυσης των κοινωνικών δεξιοτήτων σε ενήλικες με νοητική αναπηρία. Πιο συγκεκριμένα, αποσκοπεί στο αν η Δραματική Τέχνη είναι σε θέση να ενισχύσει τις κοινωνικές δεξιότητες ατόμων με νοητική αναπηρία. Η εργασία αυτή πέρα από θεωρητικό περιλαμβάνει και το ερευνητικό μέρος. Στην έρευνα που διεξήχθη συμμετείχαν έξι άτομα με νοητική αναπηρία από το Θεραπευτικό Κέντρο Πάτρας Μέριμνα και αυτή αποτελούνταν από δώδεκα παρεμβάσεις. Όσον αφορά τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν, αυτή ήταν η ποιοτική και συγκεκριμένα η μελέτη περίπτωσης. Τα ερωτήματα που τέθηκαν στην συνέχεια απαντήθηκαν τόσο μέσα από την εργασία όσο και από την έρευνα που διεξήχθη. Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την παρούσα έρευνα είναι ότι όντως η Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση με ποικίλα μέσα συμβάλλει στην ενίσχυση των κοινωνικών δεξιοτήτων ενηλίκων με νοητική αναπηρία.
Dramatic Art in Education enhancing the social skills of adults with intellectual disabilities
Keywords: Δραματική τέχνη; Εκπαιδευτικό δράμα; Κοινωνικές δεξιότητες; Νοητική αναπηρία; Ποιοτική έρευνα; Νοητική Αναπηρία, Κοινωνικές Δεξιότητες, Δραματική Τέχνη