Εξαγωγή πληροφοριών από αγγελίες εργασίας με χρήση εργαλείων από διαλογικά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης - Σιώζιου, Κυριακή (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Σιώζιου Κυριακή, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμ. ΗΜΜΥ vi Περίληψη Η πρόσφατη πρόοδος στα Μεγάλα Γλωσσικά Μοντέλα έχει ανοίξει νέες δυνατότητες για την χρήση τους σε διάφορους τομείς. Αυτή η εργασία επικεντρώνεται στη διερεύνηση των δυνατοτήτων των LLM στη δομημένη εξαγωγή πληροφοριών από αδόμητο κείμενο, ειδικά αναφορικά με τις αγγελίες θέσεων εργασίας. Συγκρίνουμε εμπορικά και ανοιχτού κώδικα Μεγάλα Γλωσσικά Μοντέλα για να δούμε πόσο καλά μπορούν να αντλήσουν βασικές πληροφορίες από ένα σύνολο αγγελιών εργασίας από τον τουριστικό τομέα της Ελλάδας. Στόχος μας είναι να κατανοήσουμε τις διαφορές απόδοσης μεταξύ αυτών των μοντέλων και να αξιολογήσουμε τη γενική τους εφαρμογή σε εργασίες εξαγωγής πληροφοριών πραγματικού κόσμου. Επιδιώκουμε να αξιολογήσουμε και να συγκρίνουμε την ικανότητα αυτών των μοντέλων στον ακριβή εντοπισμό και την εξαγωγή συγκεκριμένων σημείων δεδομένων όπως ο τίτλος εργασίας, η εταιρεία, η βιομηχανία, η τοποθεσία, οι δεξιότητες και οι δεξιότητες. Απώτερος στόχος είναι η εργασία αυτή να συμβάλλει στην κατανόησή μας για το πόσο αποτελεσματικά είναι τα LLM σε εργασίες εξαγωγής πληροφοριών στον πραγματικό κόσμο και να υπογραμμίσει τις διαφορές στην απόδοση μεταξύ διαφόρων μοντέλων τελευταίας τεχνολογίας.
Keywords: Μεγάλα Γλωσσικά Μοντέλα, Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας, Ανάλυση αγοράς εργασίας, Εξαγωγή Πληροφορίας, Διαδικτυακά δεδομένα