Μέτρηση ικανοποίησης εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Κρεμέτη, Αγγελική (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2025)
Η παρούσα εργασία επικεντρώθηκε στη διερεύνηση των παραγόντων εργασιακής ικανοποίησης, καθώς επίσης αν η ικανοποίηση από την εργασία διαφέρει μεταξύ των εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Πραγματοποιήθηκε έρευνα σε 142 εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με διαδικτυακό ερωτηματολόγιο, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για το σκοπό της παρούσας έρευνας. Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι κυριότεροι παράγοντας εργασιακής ικανοποίησης είναι ο μισθός, το εργασιακό κλίμα και οι σχέσεις με τα διοικητικά στελέχη. Δεν αναδείχθηκαν σημαντικές διαφορές μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εκτός από ότι το δημόσιο προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες εκπαίδευσης. Σημαντικό εύρημα της εργασίας είναι τα υψηλά ποσοστά κακοποιητικής συμπεριφοράς στην εργασία.
Μ.Δ.Ε. 375
Keywords: Job satisfaction; Violence in the workplace; Work environment; Public officers; Employees; Εργασιακή ικανοποίηση; Βία στο χώρο εργασίας; Εργασιακό περιβάλλον; Δημόσιοι υπάλληλοι; Ιδιωτικοί υπάλληλοι; Ικανοποίηση εργαζομένων; Κακοποίηση; Εργασιακό περιβάλλον