Η χρήση των mega data ως εργαλείο πληροφόρησης στην ανάπτυξη υγειο-προστατευτικών προϊόντων με βάση την επιτραπέζια ελιά. Μελέτη περίπτωσης πάστας ελιάς ως άλειμμα. - Ξαρχάκου, Χρηστίνα Δέσποινα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Σκοπός- Πρόσφατα, η έννοια των δεδομένων Mega (MD) εξελίχθηκε και άρχισε να παίζει ουσιαστικό ρόλο στην πρόοδο της ανάπτυξης νέων προϊόντων (NPD) σε διάφορους τομείς συμβάλλοντας στη δημιουργία αξίας, τη δημιουργία ιδεών και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ωστόσο, έχει γίνει περιορισμένη έρευνα σχετικά με το πώς η βιομηχανία τροφίμων μπορεί να εκμεταλλευτεί το MD για να βελτιώσει τις διαδικασίες που εμπλέκονται στο NPD. Ο σκοπός αυτής της εργασίας είναι να κατανοήσει τη χρήση του MD στην ανάπτυξη νέων προϊόντων διατροφής. Βοηθά στην εύρεση σχετικών πληροφοριών και στην ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στα αρχικά στάδια της διαδικασίας NPD στη βιομηχανία τροφίμων. Σχεδιασμός/μεθοδολογία/προσέγγιση – Αυτή η έρευνα απεικονίζει μια μελέτη περίπτωσης πάστας ελιάς ως επάλειψης και πώς χρησιμοποιήθηκαν τα αναλυτικά στοιχεία MD για την υποστήριξη της NPD. Ευρήματα – Η χρήση των MD συμβάλλει στη μείωση του κόστους και του χρόνου NPD χωρίς να επηρεάζει τη γεύση και στο ίδιο επίπεδο με τα προϊόντα του ανταγωνιστή. Πρωτοτυπία/αξία – Η έρευνα μπορεί να υποστηρίξει επαγγελματίες NPD μέσω της εφαρμογής αναλυτικών στοιχείων MD για να φέρουν προϊόντα με χαμηλότερο κόστος στην αγορά το συντομότερο δυνατό.
Use of mega data as an information tool in the development of health- protective products based on table olives. Case study of olive paste as a spread
Αρ. Εισ.: 20 cd
Keywords: Τρόφιμα -- Βιομηχανία και εμπόριο -- Ελλάδα.; Ανάλυση Δεδομένων; Τεχνολογία τροφίμων; Ελιά; Πάστα ελιάς; Mega Data analytics; NPD; Olive Paste; Food supply chain; Πάστα ελιάς; Ανάλυση Δεδομένων; Εφοδιαστική