Διερεύνηση των παραγόντων αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας. Η περίπτωση του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας: καταγραφή και κατευθύνσεις αξιοποίησης - Λιάπης, Νικόλαος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2018)
Η εργασία διερευνά τους παράγοντες που επηρεάζουν την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Πρόκειται για παράγοντες σχετικούς με την ευχέρεια (θεσμική και νομική) των Δήμων να χειριστούν την περιουσία τους κατά βούληση, αλλά και παράγοντες που έχουν σχέση με το επίπεδο και τη δομή ανάπτυξης της κάθε περιοχής. Τελικά οι Δήμοι σε μικρό βαθμό μπορούν να αξιοποιήσουν αναπτυξιακά την ακίνητη δημοτική περιουσία με δεδομένους τους θεσμικούς και νομικούς περιορισμούς, τη χρηστή διοίκηση, τις επενδυτικές δυνατότητες και τις κοινωνικές και αναπτυξιακές δυνάμεις.
Development factors for the exploitation of municipal property: the case of the municipality of Aktion – Vonitsa, logging and development guidelines
Keywords: Δημοτικά ακίνητα; Αξιοποίηση ακινήτων; Επιχειρηματικός σχεδιασμός; Τοπική ανάπτυξη; Τοπική αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Δημοτική περιουσία; Ακίνητη περιουσία; Αξιοποίηση