Μαθητές ειδικής αγωγής και κοινωνικός αποκλεισμός: Απόψεις των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής - Κουτσούρη, Αδαμαντία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2025)
Η παρούσα διπλωματική εργασία, εστιάζει στη διασύνδεση ανάμεσα στην ειδική αγωγή και τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνουν όσοι μαθητές εντάσσονται σε προγράμματά της. Η υποστήριξη του ζητήματος αυτού έγινε μέσα από τη βιβλιογραφική ανασκόπηση, αλλά και με την ολοκλήρωση πρωτογενούς έρευνας με συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή της Κορίνθου. Τα αποτελέσματα της έρευνας συγκλίνουν με την υπάρχουσα διεθνή βιβλιογραφία και υπογραμμίζουν ότι οι μαθητές της ειδικής αγωγής, σαφώς, βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό ο οποίος μπορεί να περιοριστεί με τη συνεχή προσπάθεια εντός του σχολείου, αλλά και του οικογενειακού περιβάλλοντος των μαθητών.
Αριθμός Εισαγωγής: 014086 cd
Keywords: Παιδιά με ειδικές ανάγκες -- Εκπαίδευση -- Ελλάδα; Εκπαιδευτικοί -- Στάσεις -- Ελλάδα; Ενταξιακή εκπαίδευση -- Ελλάδα; Ειδική εκπαίδευση -- Ελλάδα; Κοινωνικός αποκλεισμός -- Ελλάδα; Ειδική αγωγή; Κοινωνικός αποκλεισμός; Απόψεις εκπαιδευτικών; Special education; Social exclusion; Teachers' views