Reconfigurable Intelligent Surfaces for Smart Cities - Παπαηλίου, Ιωάννα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Η παρούσα εργασία αναφέρεται στις Ευφυείς Επαναδιομορφώσιμες Επιφάνειες και στο μεγάλο ενδιαφέρον που έχουν προσελκύσει λόγω της δυνατότητας τους να ενισχύσουν τη χωρητικότητα και την κάλυψη των ασύρματων δικτύων με έξυπνη αναδιαμόρφωση του ασύρματου περιβάλλοντος. Για αυτόν τον λόγο, οι RIS θεωρούνται ως μια ελπιδοφόρα τεχνολογία για την έκτη γενιά των δικτύων επικοινωνίας. Το ετερογενές δίκτυο των πραγμάτων και οι υπολογιστές άκρων για φορητές συσκευές (MA-MEC) θεωρούνται ως υποστηρικτικές τεχνολογίες για την οικοδόμηση μιας έξυπνης πόλης. Για την αντιμετώπιση της σύγκρουσης μεταξύ της ικανότητας υπολογισμού και των κινητών συσκευών χαμηλού κόστους στο IoT, το MA-MEC είναι διαθέσιμο για την υποστήριξη υπηρεσιών και εφαρμογών με περιορισμένους πόρους και υψηλή απαίτηση σε υπολογισμό μέσω της αφαίρεσης υπολογισμού και της κατανεμημένης παράδοσης/αποθήκευσης περιεχομένου. Ωστόσο, η εγκατάσταση δυνατοτήτων υπολογιστικού νέφους στο δίκτυο πρόσβασης ραδιοφώνου μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρές απειλές ασφάλειας, που προέρχονται όχι μόνο από τις υπάρχουσες τεχνολογίες και δίκτυα αλλά και από το ίδιο το IoT που βασίζεται στο MA-MEC. Στην παρούσα εργασία, ερευνούνται λύσεις για την αντιμετώπιση των απειλών ασφαλείας από την οπτική γωνία του φυσικού επιπέδου.
Έξυπνες επαναδιαμορφώσιμες επιφάνειες στις ευφυείς πόλεις
Μ.Δ.Ε. 65
Keywords: Επαναδιαμορφώσιμες έξυπνες επιφάνειες; ευφυείς πόλεις; ασφάλεια φυσικού επιπέδου; ασύρματα κανάλια; internet of things; multi-access mobile edge computing; MA-MEC-based IoT; ετερογενές διαδίκτυο των πραγμάτων