Δημοσιοϋπαλληλία και επιμόρφωση. Μια σχέση που μεταλλάσσεται. Η περίπτωση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του e-ΕΦΚΑ. - Τότης, Νικόλαος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Σε μια εποχή που οι Οργανισμοί του ελληνικού δημοσίου μεταβάλλονται διαρκώς, προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα κοινωνικά, οικονομικά και τεχνολογικά δεδομένα, ο θεσμός της δημοσιοϋπαλληλικής επιμόρφωσης δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Ο μετασχηματισμός του τρόπου επιμόρφωσης των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελεί στην ουσία, μέρος μιας διαδικασίας αλλαγών που συντελείται εδώ και χρόνια, προκειμένου η ελληνική κοινωνία και το ελληνικό δημόσιο ειδικότερα, να μπορέσουν να προσαρμοστούν με επιτυχία στις σύγχρονες ψηφιακές, λειτουργικές και διοικητικές απαιτήσεις. Παρόλο, όμως, που ως θεσμός η επιμόρφωση των υπαλλήλων του ελληνικού κράτους χαρακτηρίζεται από μια μακρά και σύνθετη πορεία, ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμα αρκετά ερευνητικά στοιχεία που να επισημαίνουν τις αλλαγές που πραγματοποιούνται τα τελευταία έτη, όσον αφορά την εν γένει δημοσιοϋπαλληλική επιμορφωτική διαδικασία. Στο πλαίσιο αυτό, σκοπός της παρούσας Διπλωματικής Εργασίας είναι η διαπίστωση των σημαντικών αλλαγών που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια, σχετικά με την επιμόρφωση των υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ, αλλά και των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων γενικότερα. Ως εκ τούτου θα ασχοληθούμε με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του εν λόγω δημόσιου οργανισμού, η οποία είναι υπεύθυνη για την ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση των υπαλλήλων του, καθώς και με τις αλλαγές που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια, σχετικά με τον τρόπο που οι υπάλληλοι του μεγαλύτερου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας επιμορφώνονται σήμερα.
Public service and training. A relationship that mutates. The case of the Training of e- EFKA Employees.
Αρ. Εισ.: 147 cd
Keywords: Δημόσια διοίκηση; Δημόσια διοίκηση -- Ελλάδα; Δημόσιοι υπάλληλοι -- Ελλάδα; Ασφάλιση, Κοινωνική -- Ελλάδα; Διαδίκτυο (Internet) στη δημόσια διοίκηση -- Ελλάδα; Επαγγελματική εξάσκηση -- Ελλάδα; Eκπαίδευση; Eπιμόρφωση; Δημόσιοι υπάλληλοι; e-ΕΦΚΑ; Education; Training; Civil servants; e-EFKA