Η σχέση των δύο φύλων στο μυθιστορηματικό και θεατρικό έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου - Ζέρβα, Γεωργία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2020)
Η πλούσια συγγραφική δράση του Ξενόπουλου άφησε μια σπουδαία παρακαταθήκη για τον μελετητή του έργου του. Σκοπός της παρούσας διατριβής είναι να συσχετίσει αναγνωρισμένα μυθιστορήματα και θεατρικά έργα του Ξενόπουλου, που στις μέχρι τώρα διατριβές εξετάζονται ξεχωριστά, με μια νέα διάσταση και προοπτική, τόσο από άποψη θεματικής, όσο και μεθοδολογικής προσέγγισης, ώστε να καλυφθεί το υπάρχον ερευνητικό κενό.
Keywords: Φύλο; Ξενόπουλος Γρηγόριος; Μυθιστόρημα; Θέατρο; 19ος αιώνας; 20ος αιώνας; Φύλο; Ξενόπουλος Γρηγόριος; Μυθιστόρημα; Θέατρο; 19ος αιώνας; 20ος αιώνας